John de Mol heeft de poppen aan het dansen

Popster is de nieuwe talentenjacht van John de Mol. Het programma draait volledig om poppen en wordt waarschijnlijk uitgezonden door SBS 6.

John de Mol blijft maar innoveren om opnieuw een Emmy te winnen. Na de succesvolle show The Voice is John de Mol is bezig met een nieuwe talentenjacht. In Popster komen allerlei soorten acts voorbij, al moeten poppen natuurlijk de hoofdrol spelen. “Handpoppen, vingerpoppen, poppen op een stokje, marionetten: je kunt het zo gek niet bedenken“, meldt producent Talpa. 

Poppen

Het is niet de bedoeling om met een simpele Barbiepop aan te komen zetten. “Belangrijk is dat je goed nadenkt over het karakter, de mimiek en andere bijzondere uiterlijke eigenschappen die je aan je pop wilt meegeven. Want niet jij, maar jouw pop staat straks voor de jury!“ 

Act

De kandidaten krijgen tijdens de auditie de volledige creatieve vrijheid van Talpa. “Je mag helemaal zelf bepalen hoe en met wie je jouw act doet. Of je het alleen wilt doen, met zijn tweeën of met een hele groep, klas of club staat je helemaal vrij. Alles is mogelijk zolang het maar grappig, ontroerend of entertaining is!” 

Popster

De popsterren doen natuurlijk niet voor niets mee, er zijn namelijk leuke geldbedragen te winnen. De derde plek wordt beloond met 10.000 euro, de runner-up krijgt 25.000 euro en de top-pop ontvangt maar liefst 50.000 euro. 

Helaas voor Talpa maakt de poppenshow dit jaar geen kans meer op de Gouden Televizier-Ring.

Reageren