John de Mol in gesprek met nieuwe deelnemer Utopia

Vanavond is er misschien al de opvolger van ex-Utopia deelneemster Lindy bekend. John de Mol voert vanmiddag gesprekken met een aantal potentiële vervangers.

''Ik zie vanmiddag een aantal potentiële nieuwe inwoners. En aan de hand van de resultaten van die gesprekken gaan we beslissen in het team of we daaruit iemand gaan kiezen die erin gaat als vervanger van Lindy'', vertelde De Mol op Radio 538. Mocht er een nieuwe kandidaat worden gekozen, dan zal hij of zij binnen een paar dagen het Utopia-terrein betreden.

Nog niet zeker

De grote man achter Utopia is nog voorzichtig. ''We gaan het vandaag over vervanging hebben. De regel zegt dat wij het recht hebben om iemand te vervangen. Het recht hebben betekent dat je het kan doen, maar niet hoeft te doen.''

Hoge kijkcijfers

Het nieuwe realityprogramma van SBS 6 begon de tweede week met geweldige kijkcijfers: 1,2 miljoen. De Mol vindt het heerlijk dat zijn Utopia het zo goed doet en is zelfs een beetje verbaasd. ''Ik geloofde vooraf wel dat het tijd was om weer eens een nieuw realityproject te doen en dat er best veel mensen zouden zijn die dit willen volgen, maar dit had ik echt niet verwacht nee.''

Zware uitdaging

De Mol is iets minder verbaasd over het vertrek van Lindy.  ''Los van de heimwee is het heel zwaar, vergis je niet. Kijkers zien een loods met een open haard en dat ziet er romantisch uit, maar alles is koud, nat, vochtig. Er is niet genoeg eten, je kan niet douchen. Het is echt afzien.'”, vertelde hij in de radioshow.

Borgsom

Lindy heeft waarschijnlijk een borgsom van 2500 of 5000 euro moeten betalen. Het geld gaat naar stichting Heppie, een organisatie die vakanties regelt voor arme kinderen.

Interesse uit het buitenland

Er is veel interesse uit het buitenland voor het realityprogramma. Zo zijn er gesprekken gevoerd met onder andere Duitsland en de VS. Talpa is zelfs 'zeer serieus' in gesprek in Amerika. ''Er is een network die meer dan alle andere networks heel erg zijn best doet het programma binnen te halen, omdat die het heel graag wil hebben'', aldus De Mol.

Reageren