John de Mol is de rijkste BN'er

John de Mol is wederom de rijkste BN'er van Nederland. De mediatycoon heeft een vermogen van 2,5 miljard euro en staat daarmee derde in de Quote 500. 

De allerrijkste Nederlander is Frits Goldschmeding met 4,7 miljard. Dat was vorig jaar nog 3,2 milard. Goldschmeding is de oprichter van Randstad uitzendbureau. Tweede op de Quote-lijst is investeerder Dik Wessels met 3 miljard euro. 

DJ Tïësto

In de Quote 500 staan nog veel meer bekende Nederlanders. Na John de Mol is de hoogst genoteerde Joop van den Ende met 1,5 miljard, DJ Tiësto heeft 83 miljoen bij elkaar gedraaid, oud-premier Ruud Lubbers heeft 64 miljoen op zijn rekening staan en ex-voetballer Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooy doen het jaloersmakend goed met beiden 45 miljoen euro.

Rijkman

Rijkman Groenink, de voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO die de bank bijna failiet liet gaan en daarvoor een slordige 30 miljoen kreeg, heeft het geld niet over de balk gesmeten en doet zijn voornaam eer aan. Rijkman heeft nu een vermogen van 42 miljoen euro. 

 

Reageren