John de Mol kan Utopia grap niet waarderen

Een grappig bedoeld filmpje heeft een webredacteur van Utopia de baan gekost. De redacteur manipuleerde beelden en dat schoot productiebedrijf Talpa in het verkeerde keelgat. Alles in Utopia is namelijk echt.

De verder anoniem gebleven webredacteur had in het gewraakte filmpje beelden van een kokende Andrea gemanipuleerd.

"Eten zullen jullie!"

Op de oorspronkelijke beelden is te zien hoe Andrea een hapje neemt om te proeven. De redacteur spoelde dit fragment echter achterstevoren af, zodat het net leek alsof Andrea voedsel vanuit haar mond terug in de pan deed.

Om de grap kracht bij te zetten, werd er onheilspellende muziek onder gezet en "eten zullen jullie!", een soundbite van Andrea uit het archief. Daarna was te zien hoe de Utopianen zaten te smullen van Andrea's eten terwijl de kok een veelbetekenende knipoog gaf.

Alles in Utopia is echt

Ook al was het filmpje zuiver bedoeld als grapje, het zorgde toch voor de nodige kritiek toen het afgelopen weekend online kwam op de site van Utopia. Ook Talpa, het productiebedrijf van John de Mol, was niet te spreken over de actie.

Talpa hamert er namelijk juist op dat alles wat te zien is van Utopia 100 procent echt is.De redacteur is niet ontslagen, maar wel van het Utopia project gehaald. 

Het gemanipuleerde filmpje is inmiddels van de Utopia site gehaald, maar nog wel HIER te zien.

Reageren