John de Mol verhoord in The Voice-zaak

19 september 2017 15:51 | amusement | Door Televizier

De Ierse scriptschrijver Michael Roy Barry voert al sinds 2011 een strijd tegen Talpa. Volgens hem is The Voice zijn idee en heeft John de Mol het succesprogramma gejat. Vandaag moest John de Mol getuigen.

John is niet de enige, ook ex-juryleden Roel van Velzen, Marco Borsato en twee medewerkers van Talpa moeten de gang naar de rechter maken. Ondanks dat het een Amerikaans onderzoek betreft, mocht John de Mol zijn verhaal doen voor een rechter in Lelystad. Het gaat om een vooronderzoek achter gesloten deuren.

Voice of America

Michael Barry zegt dat hij in 2008 de bedenker was van een tv-prorgramma getiteld Voice of America. Het concept van dat programma is hetzelfde als hoe we The Voice nu kennen. Het zou om een talentenjacht gaan waarbij de artiesten alleen te horen zijn. Volgens Barry heeft hij dat idee ook een website gezet waar producenten en schrijvers programma-ideeën uitwisselen. Daar zou John de Mol het gezien hebben. Barry claimt dat hij ook kan bewijzen dat de eigenaar van the Entertainment Group de website bezocht. En dat was destijds Marco Borsato.

Roel van Velzen

John de Mol zegt dat het allemaal anders zit. Volgens hem kwam Talpa-medewerker Jeroen Groot met het revolutionaire idee van de blinde audities. Ook Roel van Velzen had daar het een en ander mee te maken: „Ik zei dat je de kandidaten misschien beter niet kon zien. Dat vond John een gouden idee, later kwam hij met die draaiende stoelen”, zei Roel destijds in de Party. Sindsdien krijgt de kleine zanger een extra zakcentje bij ieder nieuw seizoen van The Voice.

Meer over