John de Mol verkoopt Utopia aan Duitsland

John de Mol doet goede zaken met zijn Utopia. De mediamagnaat verkocht het realityformat aan de Duitse tv-zender ProSiebenSat.1.

Net als bij ons zal ook in Duisland de nieuwe samenleving live te volgen zijn via het internet. Wolfgang Link van ProSiebenSat.1 laat in een persbericht weten erg enthousiast te zijn met de aankoop: "Met de aanschaf van de rechten van ‘Utopia’ heeft SAT.1 het meest opwindende TV-format gekocht dat de markt op dit moment te bieden heeft. Met dit opvallende sociale experiment zullen wij onze vruchtbare samenwerking met Talpa en John de Mol voortzetten. Daarin zijn we gezamenlijk al zeer succesvol geweest, zoals blijkt met hitformats als The Voice en The Voice Kids.”

John de Mol

En John zou John niet zijn als hij niet ook erg blij is en dat even laat horen: “Voor ons is het geweldig nieuws dat SAT.1 ‘Utopia’ heeft omarmd en het programma in Duitsland gaat brengen. In de mediawereld is dat land toch echt de belangrijkste markt van Europa. Persoonlijk kan ik niet wachten om te beginnen met de productie van de Duitse versie van dit sociale experiment waarin alles draait om het van de grond af opbouwen van een nieuwe wereld.”

Een paar maanden geleden sloot John de Mol al een deal met Amerika en Turkije die Utopia dolgraag op de buis willen hebben.

Reageren