John de Mol vertelt over realityshow Utopia

Er zijn eindelijk iets meer details bekend over de grote nieuwe realityshow van John de Mol, Utopia. Het programma wordt opgenomen in het Gooi.

Eind augustus werd bekend dat John de Mol weer aan een groot realityproject werkt. Er was verder nog niet veel bekend over de show, enkel dat het 1 januari 2014 zou beginnen, wordt uitgezonden op SBS6 en dat vijftien kandidaten een nieuwe samenleving gaan proberen op te bouwen.

Crailo

John de Mol heeft in SBS Shownieuws de locatie voor de show onthult: Crailo, een natuurgebied nabij Bussum. “In de Eerste Wereldoorlog is daar een kazerne geweest. Het is een immens groot terrein. De bewoners beschikken over een kleine veestapel van twee koeien en dertig of veertig kippen.”

Groot wit veld

De vijftien kandidaten, die nog onbekend zijn, moeten op dit terrein een nieuwe samenleving gaat opzetten. Dat betekent dat ze met zo goed als niets beginnen: “In januari, dan is het koud. Ik hoop dat het een groot, wit veld is. Er komen twee draadjes uit de muur, in principe geschikt voor elektriciteit. En er is water. Voor de rest is er niks, alles moet gecreëerd worden.”

Het is de bedoeling dat Utopia vanaf 1 januari 2014 te zien is bij SBS6.

Reageren