John de Mol vindt Amerikaanse versie Utopia waardeloos

17 september 2014 16:53 | amusement | Door Televizier

© Tros

John de Mol is boos op de makers van de Amerikaanse versie van Utopia. Het reality-programma trekt in de Verenigde Staten maar weinig kijkers.

John de Mol verkocht Utopia in januari aan de Amerikaanse tak van Fox. De zender dacht met het reality-programma een hit in huis te hebben en plaatste de show op het tijdslot van X-Factor. De concurrentie op de zondagavond is moordend, waardoor de makers er alles aan moeten doen om van Utopia een succes te maken. Volgens John de Mol bakken ze er niks van. ‘’Toen ik de eerste aflevering zag, sprongen de tranen in mijn ogen”, vertelt hij in het AD.

Utopia

John de Mol denkt dat de slechte kijkcijfers te wijten zijn aan de slechte montage. ‘’Toen ik de eerste aflevering zag, sprongen de tranen in mijn ogen. De montage was waardeloos: in een minuut tijd zal je wel 50 shot voorbij komen. ‘Als je het op tv wilt houden, moet je vooral zo doorgaan’, riep ik”, aldus de mediamagnaat.

John de Mol

Als Utopia slaagt in de Verenigde Staten is er een grote kans dat het programma een wereldwijd succes wordt. John de Mol doet er dan ook alles aan om het programma te redden. ”Als ik me bij deze kwestie zou neerleggen, zat ik nu nóg bij de Tros in dienst. Het is wel mijn formule”, zegt de baas van Talpa.

In Nederland is Utopia wel een succes, het SBS 6-programma gaat in 2015 gewoon door.

Meer over