Uitputtingsslag

John de Mol vreest vroegtijdig einde Dansmarathon

14 oktober 2021 08:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De makers van De dansmarathon zitten vlak voor aanvang met grote onzekerheid: wat als niet een van de honderd koppels de verplichte vijftig uur dansen volhoudt?

De dansmarathon moet het juweel in de kroon van Talpa worden. Vijftig uur strak geregisseerd entertainment, live op televisie. Maar wat als niemand het volhoudt?

700 man

Aan alles is gedacht: er staat een medische staf klaar die de 100 deelnemende koppels kan bijstaan met alle mogelijkheden die een klein ziekenhuis heeft. Er is backstage praktisch een dorp aan faciliteiten opgezet. Van douches en kleedkamers tot een kantine en slaapplaatsen voor de 700 man die aan de monsterproductie werken. En toch is De dansmarathon geen gelopen race. 

John de Mol

De wedstrijdregels zijn namelijk bedrieglijk simpel: na vijftig uur dansen wint het koppel dat het langst op de vloer heeft gestaan een ton. Maar John de Mol steekt zijn zorgen niet onder stoelen of banken: "Als je me nu vraagt: 'Waar maak je je het meeste zorgen om?', dan is het: 'Halen überhaupt dansparen het einde van de vijftig uur? Want als dat niet lukt, dan hebben we echt een probleem."

Noodprogrammering

SBS 6 heeft vanaf donderdag 14 oktober 19.00 uur de hele programmering schoongeveegd voor het live evenement. Maar De dansmarathon is voorbij zodra het laatste paar uitvalt en het is niet te voorspellen wanneer dat is. Een woordvoerder van de zender laat weten dat er "alternatieve programmering" klaar staat. De precieze inhoud hangt af van de resterende tijd.

SBS 6 kennende betekent dit in ieder geval herhalingen uit de rijke archieven van Lachen om home video's en Komt een man bij de dokter.

Meer over