John de Mol wil minstens 800.000 kijkers voor Utopia

Op maandag 6 januari gaat de realityshow Utopia in première op SBS 6. Bedenker John de Mol verwacht rond de 700.000 à 800.000 kijkers per avond, vertelde hij in De Wereld Draait Door.

De Mol geeft toe dat het niet gemakkelijk zal worden op de zwakke vooravond van SBS 6. Utopia staat om half acht ’s avonds geprogrammeerd tegenover kijkcijferkanonnen De Wereld Draait Door en het Half Acht Nieuws.

550.000 kijkers

“Ik zou tevreden zijn als we na drie maanden op gemiddeld 550.000 kijkers zitten om half acht ’s avonds”, vertelt de mediamagnaat aan DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Doorgroeien

Maar de Mol streeft uiteindelijk naar een groter kijkerspubliek. "Dan moeten we doorgroeien naar 700.000 à 800.000 kijkers en ik denk dat dat kan, omdat ik zeker weet dat er heel veel mensen nieuwsgierig zullen zijn aan de voorkant en dat wij die nieuwsgierigheid zullen bevredigen.”

Utopia

In de realityshow Utopia is het de bedoeling dat vijftien kandidaten hun oude leven achterlaten en hele nieuwe gemeenschap opbouwen. Ze doen dit op een braakliggend terrein in het Gooi zonder regels, wetten of machtsverhoudingen.

31 december 2014

Het is voor de kandidaten niet mogelijk om het terrein te verlaten, maar wel om bezoek te ontvangen. Ook kunnen deelnemers geld verdienen om hun bestaan op te bouwen. Utopia duurt in principe tot 31 december 2014. Mocht het een succes zijn dan loopt het wellicht ook de komende jaren door. “Nou perfect, dat kan. Dan gaan we lekker door. Ja, dat meen ik”, aldus de Mol.

Spannend

De show beloofd volgens de mediamagnaat enorm spannend te worden.  “Omdat er weinig structuur in zit. In Big Brother of De Gouden Kooi zat veel meer structuur: spellen, opdrachten. Hier dumpen wij letterlijk op 31 december vijftien mensen op een godverlaten terrein met een gammele loods en we zeggen: ‘Zoek het uit, creëer je eigen samenleving. Maak je eigen wetten.‘”

Kandidaten

De Mol vertelde in De Wereld Draait Door dat er een aantal hele bijzondere kandidaten meedoen. Van wereldverbetaars tot ondernemers, timmermannen, F16-piloten en zelfs een zwerver op blote voeten.

John de Mol

John de Mol is de grote man achter vele realityshows. Eind jaren 90 bedacht hij het enorm succesvolle Big Brother waarin mensen honderd dagen werd opgesloten in een huis. De show is inmiddels te zien in ruim 58 landen. Ook was De Mol in 2006 producent van De Gouden Kooi. Deze RTL 5 realityshow werd bekeken door gemiddeld 500.000 kijkers, maar was slechts een seizoen op de buis.

Utopia is vanaf 6 januari 2014 dagelijks te zien op SBS 6 om 19.30 uur.

Reageren