John de Mol wint Emmy met The Voice USA

23 september 2013 03:35 | amusement | Door Televizier

John de Mol heeft dankzij The Voice zijn eerste Emmy te pakken. De talentenjacht werd tijdens de 65e Emmy Awards uitgeroepen tot het beste realityprogramma op de Amerikaanse televisie.

Het is de tweede keer dat The Voice genomineerd was in deze prestigieuze categorie. Dit jaar wist het programma geduchte concurrenten als Dancing With The Stars en Project Runway te verslaan. 

De belangrijkste tv-prijs ter wereld

Eerder deze week won The Voice al twee Creative Arts Emmy's, voor beste voice-overs en lichtontwerp. Maar voor John de Mol telde eigenlijk vooral de échte Emmy. "De Emmy Award is de belangrijkste tv-prijs van de wereld. Ik heb op kantoor een hele prijzenkast staan, maar die staat er nog niet in", zo vertelde hij een paar dagen geleden aan de Telegraaf. 

John de Mol op het Emmy podium

Ook dit jaar was De Mol naar Los Angeles afgereisd, al was het onduidelijk of hij live bij de uitreiking aanwezig zou zijn. Maar toen actrice Mindy Kaling de winnaar bekend maakte, bleek hij wel degelijk in de zaal te zitten. John stond al snel naast producent Mark Burnett die het gouden beeldje in ontvangst nam.

Burnett bedankte De Mol en zijn productieteam voor het bedenken van het ijzersterke format van The Voice.

John de Mol "extreem enthousiast"

John de Mol liet aan RTL Nieuws weten "extreem enthousiast" te zijn. "Dit is wel weer een nieuwe dimensie in blij zijn. Ik heb met The Voice en met andere programma's al best veel prijzen gewonnen in Europa, maar een Emmy in Amerika is wel heel bijzonder."

Meer over