John van den Heuvel niet welkom in Suriname

John van den Heuvel heeft van vliegmaatschappij KLM te horen gekregen dat de Surinaamse douane hem geen toegang geeft tot het Zuid-Amerikaanse land.

John van den Heuvel boekte een vlucht naar Suriname om verslag te doen van de verkiezingen die in mei 2015 plaats gaan vinden. Zijn focus zou liggen op de herverkiezing van Desi Bouterse, wat volgens John wel eens te maken kan hebben met het verbod.

John van den Heuvel

John van den Heuvel heeft het idee dat het allemaal te maken heeft met zijn kritische mening over Desi Bouterse en diens zoon Dino, die vanwege drugs- en wapenhandel in een celletje in de Verenigde Staten zit.

Suriname

John van den Heuvel is sowieso niet erg populair in het Zuid-Amerikaanse land. Hij nam voor zijn programma Ontvoerd een zevenjarig jongetje van Suriname mee naar Nederland. Deze kwestie ligt gevoelig, maar volgens de misdaadjournalist kan dit niets te maken hebben met de weigering. ‘’Ik heb altijd gezegd dat ik alle vragen daarover wil beantwoorden. Ik heb in die zaak ook niets te verbergen. Ik denk eerder dat het de familie Bouterse niet goed uitkomt’’, vertelt hij in NRC Handelsblad.

Verbod

De reden van het verbod is vreemd genoeg dus een raadsel. Ook vliegmaatschappij KLM mag niets over de opvallende actie van Suriname zeggen. “Elk land kan zelf bepalen of een persoon welkom of niet welkom is. Wij volgen de instructies op van het land waarop gevlogen wordt”, meldt een zegsman van KLM aan de krant.

Misschien kan rechtbankadviseur Humberto Tan zorgen dat John van den Heuvel alsnog het land mag betreden.

Reageren