De jacht op de mocro-maffia

John van den Heuvel ontmaskert mocro maffia in nieuwe docuserie

17 April 2020 21:58 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

Voor iedereen die smult van spannende misdaaddocu’s is er goed nieuws: op Videoland verschijnt binnenkort een vierdelige serie genaamd ‘De jacht op de mocro maffia’. In de miniserie geeft misdaadjournalist John van den Heuvel een uniek inkijkje in de opsporing én levens van Neerlands beruchtste gangsters Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

Het is de eerste keer dat van den Heuvel het complete verhaal in beeld brengt van de twee kopstukken. Voor de serie sprak hij met verschillende insiders uit de onder- en bovenwereld en brengt hij de wereldwijde zoektocht van politie en justitie naar Taghi en Razzouki in kaart.

Schuilplaatsen en geheime levens

De miniserie zal onder meer onthullen hoe de politie achter de schuilplaatsen van Taghi en Razzouki kwam. Ook worden er unieke beelden getoond van het geheime leven dat de twee leidden in Dubai en Colombia. Daarnaast brengt hij ook de werkwijze in beeld van de zogeheten moordcommando’s, die volgens justitie in opdracht van Taghi onder meer Derk Wiersum, misdaadblogger Martin Kok en de broer van kroongetuige Nabil B. liquideerden.

 "In De jacht op de mocro maffia laat ik zien hoe Taghi en Razzouki van kruimelcriminelen opklommen tot alom gevreesde misdaadkopstukken en hoe ze zo lang onder de radar van justitie konden blijven", vertelt van den Heuvel in RTL Boulevard. "Het is onthutsend hoe georganiseerde misdaad de Nederlandse rechtsstaat jarenlang zo kon ontregelen."

De jacht op de mocro maffia is vanaf 24 april exclusief te zien bij Videoland, met iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Meer over