Vanaf 1 september

Johnny de Mol keert terug met nieuw seizoen Restaurant Misverstand

3 augustus 2021 14:22 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© Nick van Ormondt
Begin september keert Johnny de Mol (42) terug met een nieuw seizoen van Restaurant misverstand. In dit SBS6-programma proberen elf relatief jonge mensen met verschillende vormen van dementie samen een eetcafé te runnen.

De meeste deelnemers hebben geen horecaervaring, maar gelukkig krijgen ze hulp van chef-kok Ron Blaauw. Ook professor Marjolein de Vugt keert terug om wat duidelijkheid te verschaffen over dementie. Wat wel is veranderd, is de locatie. Het nieuwe seizoen vindt namelijk plaats in het museumcafé Museum van de Geest in Haarlem. 

Actief meedoen

"Wanneer je de diagnose dementie krijgt, verandert je leven compleet", legt De Mol uit. Je gaat anders naar je toekomst kijken en probeert zo lang mogelijk actief meedoen in de samenleving. De deelnemers van Restaurant Misverstand willen dan ook laten zien wat ze, ondanks hun ziekte, allemaal nog wél kunnen.  

Ontroerend

Johnny de Mol laat op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken samenhangen met dementie. Het programma wordt gemaakt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland. "Het was weer ontroerend en mooi om te zien hoe deze mensen met hun ziekte omgaan en wat ze nog allemaal kunnen en willen. Restaurant Misverstand laat dat zien en ook hoe alle deelnemers zich desondanks heel nuttig maken en daar plezier aan beleven."

Het programma is gebaseerd op de Britse variant The restaurant that makes mistakes. Restaurant Misverstand is vanaf woensdag 1 september wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6. 

Meer over