De Kwis met Ballen

Johnny de Mol keert terug op tv met nieuwe zomerquiz

22 mei 2023 10:10 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Na het stoppen van zijn talkshow HLF8 gooit Johnny de Mol het dit keer over een hele andere boeg. Hij krijgt namelijk zijn eigen zaterdagavond-programma dat de De Kwis Met Ballen gaat heten.

Verwacht een zomerse studio, een zwembad en gigantische ballen.

Een mooi nieuw project voor Johnny en meteen op een belangrijk tijdslot. Voor de presentator is De Kwis Met Ballen zijn eerste project weer na het stoppen van HLF8. De laatste aflevering daarvan was begin april te zien.

De Kwis met Ballen

In de gloednieuwe quiz strijdt elke aflevering een vijfkoppig team om een geldprijs van 25.000 euro. Per quizvraag kiest ieder teamlid één van de zes antwoordopties. Iedere antwoordoptie is gelinkt aan een bal. Staat een speler bij een juist antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Bij een verkeerd antwoord is een speler de sjaak en wordt hij door een bal genadeloos het zwembad in gegooid.

Er zijn tien vragen. Hoe verder een team komt, hoe meer geld er te verdienen valt. Hebben alle teamleden een nat pak gehaald? Dan gaan ze naar huis met het geldbedrag dat bij de vorige vraag hoorde. Spelers moeten dus zo lang mogelijk compleet blijven: de tiende en laatste vraag is 25.000 euro waard.

De eerste aflevering van De Kwis met Ballen is op 24 juni om 21:30 uur te zien op SBS6. Aflevering 2 t/m 8 starten om 21:55 uur op SBS6.

Meer over