Johnny de Mol maakt dromen waar in SynDROOM

3 oktober 2013 14:30 | amusement | Door Televizier

Na programma's als Down met Johnny en Down met Johnny Rocks! maakt de jonge De Mol een nieuw programma met verstandelijk beperkten: SynDROOM.

SynDROOM is het debuut van Johnny de Mol bij RTL4. Down met Johnny en het vervolg Down met Johnny Rocks maakte hij voor zijn vorige werkgever Veronica.

Down met Johnny

In Down met Johnny dook De Mol in de belevingswereld van verstandelijk gehandicapten en ontdekte hij dat hun levens heel interessant zijn, ondanks hun beperkingen. Vervolgens maakte hij in Down met Johnny Rocks! de droom van de verstandelijk beperkte Mike en André waar door een rockband op te richten die uiteindelijk op Pinkpop mocht optreden.

Maar zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom realiseert Johnny in SynDROOM nog veel meer ambities van verstandelijk beperkten.

SynDROOM

In SynDROOM laat Johnny mensen met het syndroom van Down, autistische stoornissen en andere aanverwante syndromen elke week een stap zetten die ze anders nooit zouden hebben gezet. Zelf zegt Johnny tegen BuzzE over het programma: "Het heeft een lach en een traan. Als je hier niet warm van wordt, dan ben je echt van steen."

Johnny helpt zijn nieuwe vrienden met allerlei alledaagse zaken, zoals het halen van hun rijbewijs of het maken van promotie op hun werk. Anderen hebben dromen die wat verder van de realiteit afstaan. Zo wil één van de kandidaten graag een balletje trappen met FC Barcelona-speler Lionel Messi.

Mark

In de allereerste aflevering van SynDROOM maken we kennis met Mark. Hij heeft syndroom van Down maar wil toch graag assistent-bedrijfsleider worden in het restaurant waar hij werkt. Johnny neemt de jongen mee op sleeptouw en doet er alles aan om zijn wens in vervulling te laten gaan. Gelukkig is het niet alleen maar hard werken, de heren hebben nog tijd genoeg om lekker lol te maken.

SynDROOM zie je vanaf vanavond, 3 oktober, om 21.30 uur op RTL4.

Meer over