Johnny de Mol op reis met terminale patiënten

19 september 2016 17:01 | amusement | Door Televizier

© Robbert Bruijs

Johnny de Mol gaat in zijn nieuwe programma De tijd van je leven bijzondere reizen maken met mensen die binnenkort dood gaan. En hun beste vrienden mogen mee.

Johhny de Mol wil, in De reis van je leven, vooral het leven vieren. Daarom gaat hij met de terminale patiënten in kwestie naar een bestemming die veel voor ze betekent. De reis van je leven moet een aaneenschakeling van 'goede gesprekken, humor en liefde' worden.

Het belang van vriendschap

Het programma moet ook duidelijk maken hoe belangrijk vriendschap is en wat er gebeurt binnen een groep vrienden wanneer duidelijk wordt dat een van hen komt te overlijden.

Roelanda naar Italië

Een van de mensen met wie Johnny op reis gaat is de 35-jarige Roelanda Bakker die uitgezaaide borstkanker heeft. Een reis, die ze met man Hjalmar en zoontje Sil zou maken, is door haar ziekte al twee keer geannuleerd. Nu gaat ze naar haar favoriete vakantieland Italië met vrienden, familie en Johnny. Uiteraard hoort daar ook een bezoek aan Rome bij, de stad die al jarenlang bovenaan haar bucketlijst staat.

Hanno naar Zuid-Afrika

Met de 42-jarige Hanno en zijn vier beste kameraden reist Johnny af naar Zuid-Afrika. Hanno heeft ALS, een dodelijke zenuwziekte waarbij spieren stap voor stap uitvallen. Omdat zijn lichaam snel achteruit gaat, wil Hanno alles uit het leven halen wat er nog inzit. De actieve Hanno heeft nog één wens en dat is paragliden boven zijn droomstad Kaapstad, nu het nog kan.

Marieke naar Rwanda

Vijf jaar geleden kreeg de toen 23-jarige Marieke een harde klap te voorduren toen ook zij hoorde dat ze ALS had. De voormalig geneeskunde studente heeft haar toekomstbeeld compleet moeten aanpassen en dat blijkt een lastig proces. Johnny neemt Marieke met haar drie beste vriendinnen mee naar Rwanda, want Marieke heeft één grote wens: oog in oog staan met een berggorilla.

Edwin naar Noorwegen

Noorwegen en Spitsbergen zijn de bestemmingen die goed passen bij de en altijd vrolijke Edwin. De 46-jarige kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose longkanker  mét uitzaaiingen door zijn hele lichaam. Hierdoor besloot hij het roer helemaal om te gooien: gezond eten, stress vermijden en veel sporten. Hij zoekt z'n heil helemaal in alternatieve geneeswijzen, omdat hij zo weinig mogelijk tijd wil doorbrengen in ziekenhuizen.

Jette naar Utah

Met Jette en haar vriendinnen Marieke, Viola en Adeline strijkt Johnny neer in Utah, Amerika. De 36-jarige Jette kreeg drie jaar geleden te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft en dat er niets meer aan te doen was. Haar wereld en dat van haar man Bas en zoontje Mac staat volledig op z’n kop. Een bucketlist en het schrijven van haar boek ‘Als je dit leest ben ik er nog’ helpen haar om te gaan met haar ziekte. Jette's bucketlist wordt steeds korter, maar een waanzinnige reis naar Amerika - met als thema Thelma & Louise én samen met haar beste vriendinnen - is er nog steeds niet van gekomen. Tot nu.

De tijd van je leven is niet het enige programma waarin terminale patiënten op reis gaan. Ook Gordon doet iets dergelijks in Nooit meer naar huis.

De tijd van je leven vanaf maandag 31 oktober, om 20.30

 

Meer over