Goed behandeld

Johnny de Mol: "Piet Paulusma is netjes voorzien"

15 maart 2019 17:05 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
Het land stond op z'n kop, toen bleek dat Piet Paulusma na 23 jaar afscheid moet nemen van z'n weerbericht bij SBS. Veel mensen vonden het gedwongen vertrek meedogenloos. Johnny de Mol verdedigt z'n vader.

"Die man is onwijs netjes voorzien", vertelt Johnny de Mol in een interview met NU.nl. "Het ligt allemaal genuanceerder, dus dat is onhandig. Zeker nu alles onder een vergrootglas ligt."

Steun

Het nieuws was een schok voor veel kijkers en het land schaarde zich massaal achter weerman Piet. DWDD hield een eerbetoon, 3FM organiseerde een Piet Paulusma-dag en Jan Slagter wilde Piet lid maken van de Omroep Max-familie.

Er was kortom niet veel respect voor de keuze van John de Mol en het wordt tijd dat het even wordt rechtgezet, vindt Johnny. "Dat zeg ik ook tegen mijn vader. Ik ga dat niet voor de camera van Shownieuws recht praten, denkt hij dan en dat begrijp ik. Ik hoor zo vaak van mensen die hij aan zich heeft gebonden, dat hij ze goed voorziet. Maar ik heb nog nooit gehoord dat hij iemand echt heeft genaaid of tekort heeft gedaan."

Imago

Johnny's vader heeft sowieso een beetje een imagoprobleem, argumenteert de presentator. Nederland kijkt soms een beetje neer op het geld dat hij over heeft voor de grootste talenten. "Hij moet zijn gezicht wat vaker laten zien", raadt Johnny aan. "Dat zeg ik tegen hem en dan doet hij ook wel af en toe, zoals bij De Wereld Draait Door. Mijn vader kan een bepaalde uitstraling hebben. Met een blik kan hij de indruk wekken van: don't go there."

Meer over