Het publiek bepaalt

Ranking the Talent: nieuwe SBS6-show met Johnny de Mol als presentator

1 augustus 2023 12:29 | amusement | Door Susanne Jansen

© Amy van Leiden
Een show vol acts waarin talent niet afhankelijk is van een vakjury, maar van een publieksjury: dat is het concept van het nieuwe SBS-programma Ranking the Talent. Het lot van alle deelnemers ligt in de handen van mensen die een afspiegeling zijn van Nederland en de presentatie is in handen van Johnny de Mol.

De publieksjury oordeelt op eigen smaak en gevoel. 

Rapportcijfer

Elke aflevering van Ranking the Talent bestaat uit twee blokken van vijf acts. Het gaat om zangoptredens, dansvoorstellingen of variété-acts. Alle leden van de publieksjury geven de talenten een rapportcijfer van 1 tot en met 10. Zo ontstaat een (geheime) ranking. Na vijf optredens, dus na elk blok, is het aan de kijkers thuis! 

App 

Via een speciaal ontworpen gratis app kunnen de kijkers thuis inschatten hoe de publieksjury heeft gestemd: welke act heeft de meeste punten gekregen en welke het minste? De kijkers thuis proberen net als twee BN'er duo's in de studio - dezelfde Top 5 als de publieksjury te maken. Hoe meer plekken goed worden ingeschat, hoe meer punten er te verdienen zijn. 

Prijzen

Na elk blok van vijf acts maakt Johnny de Mol de uitslag bekend én weet iedereen meteen of ze hebben gewonnen. Maar ook de kijkers thuis weten direct of zij in de prijzen zijn gevallen. Zij maken namelijk kans op van alles: van airfryers tot Formule 1 tickets en van musicalkaarten tot serviezen. Ook de publieksjury maakt kans op mooie prijzen. 

Publieksjury

Talpa is nog op zoek naar leden voor in de publieksjury. Aanmelden daarvoor kan via deze link

Ranking the Talent is in het najaar te zien op SBS6. 

Meer over