Liever in Nederland

Johnny de Mol vindt reisprogramma’s even niet meer van deze tijd

5 oktober 2020 09:36 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

Johnny de Mol, die vanavond te zien is in het jubileumseizoen van Waar is de Mol?, vindt reisprogramma’s niet meer van deze tijd. 

In het jubileumseizoen Waar is de Mol? gaat De Mol op stap met BN’ers die al eerder in het programma te zien waren. Normaal gesproken vormen verre locaties als Zuid-Afrika en Colombia het decor van de ontmoetingen, maar deze keer verblijven De Mol en zijn gast in Nederland.

Echter komt dit niet door het coronavirus, aldus de presentator. "Dat hadden we eigenlijk al voordat corona uitbrak bedacht," vertelt hij aan ANP. "Het is ook een mooie geste. Verre reizen zijn prachtig, maar we moeten ook ons eigen land waarderen." 

Met Johan Derksen in Drenthe

Voor zijn programma Waar is de Mol? reist hij door het hele land heen. Zo legt hij in de eerste aflevering de Hunebed Highway af met Johan Derksen, die zelf in Drenthe is opgegroeid. Met Gordon vliegt De Mol over Ameland heen en Sylvana Simons neemt hij mee op een trip down memory lane door Noord-Holland. Ook zijn Fred van Leer en Sergio Herman te zien in het programma. 

Intiem materiaal 

Door in Nederland de hort op te gaan, ontstaat volgens de presentator intiem materiaal. Hij noemt zijn ontmoeting met Fred van Leer als voorbeeld. "Fred is een echte spring-in-’t-veld, maar heeft ook een hele slimme en zakelijke kant."

Samen met Fred beklimt hij onder meer de Maastoren in Rotterdam, waar ze samen uitkijken op de geboorteplaats van de stylist: Alblasserdam. "Dan vertelt hij ineens over zijn vader, die hem altijd zei dat je mensen je moet laten onderschatten. Zo kom je als een duiveltje uit het doosje."

Met plezier terugkijken 

De Mol denkt met plezier terug aan vijftien jaar Waar is de Mol?. "We hebben zulke gave momenten meegemaakt. Ik was met Lange Frans in Swaziland, waar we lokale wiet hebben gerookt en knetterstoned in een grot hebben geslapen," blikt hij terug. "Maar het is klaar. Tijd voor nieuwe dingen."

Hiermee doelt de presentator op programma’s die gaan over de ‘kwetsbaren onder ons’, zoals Restaurant Misverstand. Hierin mogen relatief jonge mensen met dementie een restaurant runnen.

Meer over