Verrassende reden...

Johnny de Mol tijdelijk niet te zien bij HLF8

15 april 2022 09:11 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Johnny de Mol is de komende dagen niet te zien bij HLF8. Zijn taken worden overgenomen door vaste vervanger Hélène Hendriks die in de uitzending geen woord repte over de reden van De Mols afwezigheid.

Eerder deze week verklaarde Johnny dat hij niet van plan was zich terug te trekken bij het praatprogramma nu hij strafrechtelijk onderzocht wordt voor de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Shima Kaes. 

Paasweekend

Dat Johnny nog geen dag later schittert door afwezigheid is op z'n minst opvallend te noemen. RTL Boulevard wist de SBS-persafdeling een verklaring te ontlokken. Wat blijkt: Johnny is er met zijn gezin een paar daagjes tussenuit. Na het lekker lange Paasweekend wordt hij weer verwacht bij HLF8. De mini-vakantie stond al gepland voordat vorige week de zaak Shima Kaes landelijk nieuws werd. 

'Belachelijk'

Later die avond reageerde Johan Derksen in Vandaag inside verbolgen op de vakantie van zijn SBS-collega. Hij noemt het belachelijk dat iemand die een talkshow heeft die "niet eens zo goed loopt" meent zich vrije tijd te kunnen permitteren: "Daar moet je bovenop zitten. Ik zou weleens willen zien hoe de directie van Talpa reageert als wij zeggen dat we er met de Pinksterren een week niet zijn. Dit is wel heel makkelijk." 

Kritische vraag

Eerder pleitte Derksen er nog voor dat De Mol zich helemaal zou terugtrekken uit HLF8 zolang het onderzoek naar hem nog loopt. Volgens Johan zou Johnny in zijn positie aan tafel geen kritische vraag kunnen stellen. Daar reageerde De Mol dan weer op in zijn laatste uitzending voor de paasvakantie: "Dan heeft Johan ons programma nog nooit gezien. Ik heb nog nooit een kritische vraag gesteld!" 

Meer over