KRO-NCRV

Johnny de Mol vertelt kerstverhaal tijdens De Nationale Kerstavond

9 december 2020 09:57 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
KRO-NCRV heeft Johnny de Mol gestrikt als verteller van het kerstverhaal. Tijdens De Nationale Kerstavond van KRO-NCRV, dat op kerstavond vanaf 22.30 uur te zien is op NPO 1, draagt de presentator het verhaal voor.

De vertelling van het kerstverhaal door Johnny wordt afgewisseld met muziek, onder anderen verzorgd door Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Iris Hond, Samantha Steenwijk, 3JS en een kerstkoor. De vertelling wordt live uitgevoerd vanuit de Domkerk in Utrecht.

Lichtpuntjes

Het verhaal van Kerst blijft dicht bij de waarheid, maar de makers hebben het wel vertaald naar het heden. Zo zal Johnny persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes delen en vergelijkt hij bijvoorbeeld de kribbe met zijn wieg en die van anderen.

Boodschap 

De Protestantse Kerk in Nederland hoopt dat televisiekijkend Nederland massaal op de kerstvertelling afstemt. “Kerst is een feest vol belofte. Met de komst van kerstkind Jezus kwam een nieuw begin. Juist in deze ellendige coronatijd is dat een bemoedigende boodschap”, aldus Jurjen de Groot, voorman van de Protestantse Kerk.

The Passion 

Het vertellen van het kerstverhaal is voor Johnny het tweede grote, Bijbelse verhaal van 2020. Eerder dit jaar was hij verteller tijdens de tiende editie van The Passion.

Meer over