EO

Jojanneke van den Berge maakt nieuwe serie over prostitutie

19 februari 2021 10:05 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EO

Jojanneke van den Berge keert voor de EO terug in de wereld van de prostitutie. De presentatrice volgt in de nieuwe reeks een aantal vrouwen die de wereld van betaalde seks achter zich hopen te laten.

Jojanneke uit de prostitutie volgt vijf jaar na haar eerste serie Jojanneke in de prostitutie. In de nieuwe serie gaat het ook over de misstanden die in Nederland plaatsvinden. Jojanneke zoomt daarbij in op minderjarige meisjes en jongens die steeds vaker en jonger in de schuchtere wereld belanden.

Wil 

“Aan de vrouwen met wie ik contact hield, en nieuwe vrouwen die ik ontmoette na de eerste serie in 2015, zag ik hoe moeilijk het is om uit de wereld van prostitutie en porno te komen – zelfs al zijn ze er ooit uit eigen overweging ingestapt. Ook ondanks de drie miljoen die het kabinet in uitstapprogramma’s steekt. Hun hele sociale leven speelt zich veelal af binnen de branche, ze zijn gewend aan het snelle geld, hebben vaak last van verslavingen en trauma’s en hebben zelden iets anders opgebouwd waar ze op kunnen terugvallen. De wil is er, maar de hordes zijn hoog. Vaak te hoog”, zegt de presentatrice.

Werkplek 

In de eerste aflevering van Jojanneke uit de prostitutie gaat Van den Berge op stap met Evi. Zij raakt haar vaste werkplek kwijt en kan dit mogelijk gebruiken als opstapje naar een ander leven. Maar kiest ze ook voor een ander bestaan of is die mogelijkheid er niet? 

Jojanneke uit de Prostitutie is vanaf dinsdag 2 maart om 21.15 uur te zien bij de EO op NPO 3.

Meer over