Jongerenzender Viceland vanaf 1 maart in Nederland

Viceland komt vanaf 1 maart 2017 naar Nederland. De jongerenzender is aanvankelijk alleen te zien via Ziggo, later in het jaar zullen ook andere aanbieders volgen.

Net als het onlineplatform VICE gaat Viceland verhalen brengen van over de hele wereld. De zender biedt een blik op jongerencultuur, met aandacht voor onder meer eten, mode, seks, muziek en sport. Een bekend programma is F*ck That's Delicious (zie foto), waarin rapper en voormalig chefkok Action Bronson culinaire dingen uitprobeert. Andere programma's zijn bijvoorbeeld Gaycation (met Ellen Page) en Noisey (met Zach Goldbaum).

Nederland Census

Naast deze internationale series gaat Viceland ook programma's maken speciaal voor Nederland. De zender start met Nederland Census, een documentaire waarin jongeren hun mening geven over thema's als drugs, seks en geld, maar ook over politiek en klimaatverandering.

Ook in België

Viceland ging een jaar geleden al van start in de Verenigde Staten en Canada. Later in het jaar volgden ook Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Tegelijk met de lancering in Nederland maakt ook België kennis met Viceland. Het streven is om eind 2017 in 51 landen uit te zenden.

Reageren