Joop Braakhekke heeft weer kanker

12 september 2016 10:34 | amusement | Door Televizier

© RTL / William Rutten

Bij Joop Braakhekke hoorde afgelopen week dat hij weer kanker heeft. Hij heeft dit keer uitzaaiingen in zijn longen en lever.

Afgelopen mei werd Braakhekke nog schoonverklaard door de artsen maar nu blijkt het toch weer helemaal mis. Joop doet zijn verhaal in de Telegraaf. „Wat je te horen krijgt is een donderslag bij heldere hemel, maar toch hoop je natuurlijk dat het niet zo is. Dat de kanker weg is. Hoewel, diep in mijn hart wist ik dat het niet goed zat. Ik had de laatste tijd veel last van mijn maag. Ik dacht: wat raar, het klopt niet."

Chemo

En het klopte inderdaad niet. De artsen adviseren Joop nu een zware chemokuur om zijn alvleeskanker eronder te krijgen, maar daar twijfelt de kok over. „In eerste instantie ben ik daar niet zo voor. Je weet niet of het aanslaat en je hebt dan ook geen leven meer. Maar als het een keuze is tussen de dood en chemo, kies ik voor het laatste.”

Bypasses

Joop Braakhekke (75) heeft de laatste tijd sowieso veel pech met zijn gezondheid. Hij onderging in 2014 een openhartoperatie waarin 5 bypasses werden aangelegd.

Joop werd beroemd dankzij zijn programma Kookgek, dat wordt sinds 8 september herhaald op de zender ONS.

 

Meer over