Startvolgorde bekend

Joost Klein als vijfde aan de beurt tijdens finale Eurovisie Songfestival

10 mei 2024 08:31 | amusement | Door Tessa Kok

© EPA / Fotograaf Jessica Gow
Gisteren was Joost Klein pas als allerlaatste aan de beurt tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar tijdens de finale morgen treedt hij al relatief vroeg op.

Klein mag als vijfde het podium betreden.

Startvolgorde

De startvolgorde van de finale van het liedjesfestijn is vannacht bekendgemaakt. Joost Klein mag als vijfde act van de avond laten zien wat hij waard is. Hij betreedt het podium na Zweden, Oekraïne, Duitsland en Luxemburg. Klein treedt vlak voor de veelbesproken act van Israël op. 

Door naar de finale

Donderdagavond sloot Joost Klein de avond af als slotact. De zaal zong luidkeels met hem mee en ook de mensen thuis waren enthousiast over zijn energieke act. Tijdens de uitslag in het Zweedse Malmö werd Nederland als derde land genoemd. Naast Nederland gaan ook Letland, Oostenrijk, Noorwegen, Israël, Griekenland, Estland, Zwitserland, Georgië en Armenië uit de tweede halve finale door naar de grote finale.

In de finale van het liedjesfestijn strijden 26 landen om de winst. Bij de halve finale bepaalden alleen de tv-kijkers welke landen doorgingen naar de finale. In de finale tellen de stemmen van de tv-kijkers slechts voor de helft mee. De andere helft van de stemmen wordt bepaald door de vakjury. 

Lees hier alles over  

Joost Klein

Joost Klein sprak met de pers na zijn kwalificatie. "Ik denk aan alle wezen in de wereld. Ik denk aan mensen die andere mensen vergeten. Ik denk aan leraren die worden gepest in de klas. Ik denk aan mensen die geen huis hebben. Ik denk de hele dag aan mensen die hun vlucht missen, aan mensen zonder geld. Ik denk aan veel dingen", aldus Klein. "Ik denk dat als we dat allemaal combineren, dat we ergens komen. Ik ben voor progressie", voegde de artiest daar nog aan toe.

Heb je het optreden van Joost gemist of wil je deze nog een keer bekijken? Check dan de video hieronder.

De finale van het Eurovisie Songfestival is zaterdag 11 mei vanaf 21:00 uur bij AVROTROS op NPO 1 te zien. 

Meer over