Ongewis

Joost Klein treedt niet op voor vakjury; onderzoek nog niet afgerond

10 mei 2024 20:43 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Joost Klein doet vrijdagavond niet mee aan de tweede repetitieshow waarbij de vakjury's hun punten geven aan de deelnemende landen. Van de Nederlandse inzending wordt een eerder optreden bekeken, meldt AVROTROS.

Klein is buiten de tweede show gehouden, omdat er nog een onderzoek naar hem loopt vanwege een vermeend incident. "Dat betekent dat Joost niet mag repeteren van de EBU vanavond. AVROTROS is continue in gesprek met de EBU."

Lees hier alles over

Geschiedenis

Volgens de Zweedse omroep SVT is er mogelijk een 'fysieke confrontatie' met een fotograaf geweest. Er gaan al de gehele vrijdag geruchten dat Klein zou zijn gediskwalificeerd, maar tot op heden is daar geen bevestiging van naar buiten gekomen. Het zou overigens voor het eerst in de geschiedenis van het liedjesfestijn zijn dat een kandidaat tijdens het evenement naar huis wordt gestuurd.

Finale

Oorspronkelijk staat Klein met het nummer Europapa als vijfde geprogrammeerd tijdens de finale van komende zaterdag. Bij de halve finale van donderdag werd Klein als derde land opgenoemd en voegde zich zo bij de finalisten.

Meer over