Op donderdag 9 mei

Joost Klein treedt op in tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

30 januari 2024 19:34 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Robin van Lonkhuijsen

Donderdag 9 mei is het zover! Dan zal Joost Klein voor Nederland aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat werd dinsdagavond bekend tijdens de officiële loting.

Tweede halve finale

Nederland is in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival aan de beurt. Dan zal muzikant Joost Klein de strijd aangaan met vijftien andere landen. Zijn positie in de show wordt later bekend gemaakt. Wel is al duidelijk dat hij zal optreden in het tweede deel van de tweede halve finale.

Lees hier alles over

Tegenstanders

Joost Klein neemt het namens Nederland in de tweede halve finale op tegen de volgende landen: Oostenrijk, Estland, Georgië, Malta, Zwitserland, Noorwegen, Letland, Griekenland, Tsjechië, Albanië, Israël, Denemarken, Armenië, San Marino en België.

Dit jaar doen opnieuw 37 landen mee aan het Songfestival, net als vorig jaar. De eerste halve finale bestaat uit vijftien deelnemers en aan de tweede halve finale doen zestien landen mee. Tien landen uit elke halve finale zullen doorgaan naar de grote de finale. Zoals ieder jaar zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Het Verenigd Koninkrijk en Spanje automatisch verzekerd van een plek in de finale.

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar gehouden in de Zweedse stad Malmö, nadat zangeres Loreen vorig jaar de overwinning behaalde. De finale van het liedjesfestijn vindt plaats op zaterdag 11 mei.

Meer over