Jopie Parlevliet krijgt sidekick in tweede seizoen

Jopie Parlevliet staat er niet alleen voor in het tweede seizoen van haar talkshow. De parel van de beeldbuis krijgt hulp van haar fonkelnieuwe productieassistente Minie Molenschot.

RTL Nederland laat weten dat Minie bij het praatprogramma is terechtgekomen via een reintegratietraject van het UWV. Molenschot heeft vroeger namelijk altijd bij de V&D gewerkt, maar moet nu zonder enige kennis van zaken achter de schermen de talkshow van tante Jopie zien te produceren. Dat gaat uiteraard alles behalve goed.

Madge Allsop

Cabaretier Richard Groenendijk lijkt met de introductie van Minie het voorbeeld van Dame Edna nog meer te volgen. Actrice Emily Perry speelde jarenlang de rol van Edna's verlopen, verlaten en vrij wezenloze bruidsmeisje Madge Allsop. In de vele tv-shows en theatervoorstellingen was Madge een dankbaar doelwit voor Edna's grappen en vileine bitsheid.

Jopie is losser

Richard Groenendijk heeft weer zin om in de huid van Jopie te kruipen: "Ze is me inmiddels écht dierbaar geworden, dus ik ben heel blij dat we weer zes shows met haar mogen maken. De show wordt dit seizoen wat losser als het aan mij ligt. Ik wil de kijkers in deze roerige tijden een onbezorgd uurtje televisie brengen, waarin veel te lachen valt."

Gasten Jopie Parlevliet

De Jopie Parlevliet show is vanaf zaterdag 3 september te zien na Dance dance dance. Dit seizoen verwelkomt Jopie onder meer Frans Bauer, Wendy van Dijk, Robert ten Brink en Eva Jinek. Ook Toren C-actrices Maike Meijer en Margôt Ros en cabaretier Javier Guzman komen langs.

Reageren