Jörgen Raymann stuurt Tante Es met pensioen

24 januari 2016 08:22 | amusement | Door Televizier

© NPS - Leendert Jansen

Als het aan Jörgen Raymann ligt, zien we zijn alter ego Tante Es niet meer op tv. De Surinaamse comedian heeft besloten het over een andere boeg te gooien.

Jörgen deed zijn verrassende onthulling in gesprek met de Telegraaf. 

Geen typetjes meer

Zijn naderende 50e verjaardag is de reden dat Jörgen afscheid neemt van tante Es, buurtslager Achmed en alle andere typetjes waarmee hij sinds 2001 op televisie succes heeft. Inmiddels is Raymann er van overtuigd dat hij de jurk van Esselien of andere vermommingen niet nodig heeft om grappig te zijn. Dat bleek volgens hem ook in zijn laatste tv-programma Baas Raymann, waarin hij als aangever van een jonge groep komieken gewoon zichzelf is. 

Nieuw leven

Dat betekent niet dat Tante Es voorgoed verdwijnt. De immer 69-jarige Creoolse schone krijgt als het aan Jörgen ligt  een heel nieuw leven als stripfiguur. Sowieso bracht ze vorig jaar een eigen kookboek uit, is een kinderboek in de maak én kan iedereen op de wc van haar wijsheid genieten dankzij de Tante Es "flussy", een glossy magazine met liefdesverhalen die net lang genoeg zijn voor één stoelgang.

Comeback

Overigens sluit Jörgen niet uit dat hij bij hoge uitzondering nog weleens in de huid en jurk van tante Es zal kruipen. Maar dergelijke typetjes passen feitelijk niet meer bij zijn nieuwe imago: "Ik wil meer zijn dan de multiculturele clown".

Meer over