Joris Linssen bood presentatie Hello Goodbye zelf aan

20 juni 2014 12:26 | amusement | Door Televizier

Toen de presentator hoorde dat Klaas Drupsteen moest stoppen bij Hello Goodbye, klopte Linssen direct aan bij de KRO-NCRV. Hij wilde weer aan de slag op Schiphol.

Joris Linssen zegt vandaag in het AD dat de omroep helemaal geen rekening had gehouden met de terugkeer van de presentator. "Toen ik dat aangaf bij de omroep, zag ik ogen als schoteltjes. Ze hielden daar absoluut geen rekening mee."

Het begon te kriebelen 

Toen Joris na acht jaar afscheid nam van het programma, kreeg hij steeds vaker de vraag waarom hij was gestopt. "Dat zette me aan het denken. Met het programma Joris United deed ik eindelijk iets anders, maar toch begon ik Hello Goodbye écht te missen." 

Duopresentatie

Linssen kwam terug omdat hij hoorde dat de KRO-NCRV twee presentatoren op de luchthaven wilde stationeren. "Daarmee gaat de werkdruk omlaag én is Schiphol toch weer mijn plek. Het was fijn dat ze bij KRO-NCRV direct enthousiast waren", aldus de presentator. 

Yvon Jaspers

Joris gaat Hello Goodbye samen met Yvon Jaspers presenteren. "Er zullen vast mensen zeggen: Bah, weer die Yvon!", zegt ze. "Op Schiphol merkte ik er tijdens de proefdag niets van." De opvallende presentatiewissel heeft volgens haar geen negatief effect op de kijkers. "Ik geloof dat de mensen die verwarring snel kwijt zijn. Er is een hoop gebeurd, maar ik zeg: We hebben het er niet meer over." 

The show must go on

Over het ontslag van Klaas Drupsteen zegt Joris Linssen: "Dit gun je niemand. Maar dit soort dingen gebeuren constant in televisieland. Zeker nu. Met de bezuinigingen is niets meer zeker."

Als Yvon Jaspers het net zo goed doet als in Boer zoekt Vrouw, dan belooft het nieuwe seizoen Hello Goodbye een knaller te worden.

Meer over