Vrouwenquotum

Jort Kelder hult zich in jurk voor laatste Buitenhof

8 december 2019 10:03 | amusement | Door Faye Heijnis

© Merlijn Doomernik
Jort Kelder presenteert vandaag zijn laatste Buitenhof. En daar trekt hij een jurk voor uit de kast. Tenminste, voor op de foto, als afscheid op Twitter.

En dat is, uiteraard, met een reden.

Vrouwenquotum 

"Vandaag word ik het eerste officiële slachtoffer van het vrouwenquotum", pent de presentator als uitleg bij de foto. "Alles aan gedaan. Bretels uit. Jurk aan. Veel geleerd. Soms zelfs geluisterd. Maar straks presenteer ik dan toch, gekleed voor de gelegenheid, mijn laatste Buitenhof. Het was mij een genoegen, dames." 

Diana Matroos 

Jort keerde eind augustus terug, terwijl Diana Matroos vertrok. Zijn comeback was voor een kleine vier maanden, dus. "Zou je een rokje dragen, dan mocht je blijven", zou zijn collega-presentator Hugo Logtenberg tegen hem gezegd hebben. Dit insinueert dat Buitenhof nog altijd naar een vrouwelijke presentator op zoek is. 

Nieuw programma 

Enfin, voor Jort is het voorlopig weer de laatste Buitenhof, om 12.10 uur op NPO 1. Voor daarna heeft hij allang plannen: hij zal vanaf 8 februari 2020 te zien zijn op NPO 2 in het programma Van oud geld, de dingen die niet voorbij gaan

Meer over