Verlepte bloemen

Joshua verdedigt zijn 'beledigende' foto van Renée

31 januari 2021 15:01 | amusement | Door Faye Heijnis

© AVROTROS
Joshua Nolet kreeg zaterdag een rood scherm in Wie is de Mol?. Balen voor de kijkers die hun punten op hem hadden ingezet. In de Wie is de Mol?-podcast blikt hij terug op zijn avontuur.

Hij vertelt eerlijk over de momenten waarop hij aan het mollen sloeg. Én hij verdedigt zich over de 'beledigende' foto die hij maakte voor Renée.

Joshua en de wissel van de portofoons 

Van etherdiscipline was in de tweede aflevering al weinig sprake toen Joshua 'per ongeluk' de portofoons omwisselde. Hierdoor gaf hij informatie aan verkeerde kandidaten door. Was dit nou echt een ongeluk, of deed 'ie dit expres? "Het zal je verbazen hoe vaak ik mezelf zo verloor in het spelletje, dat ik gewoon heel domme dingen deed", vertelt de Chef'Special-zanger nu in de Wie is de Mol?-podcast. De wissel met de portofoons was in eerste instantie wel daadwerkelijk per ongeluk gegaan, zegt Joshua. "Maar ik zette het gewoon door. Ik ging ermee aan de haal." 

Mollen tijdens de foto-opdracht 

Ook tijdens de foto-opdracht in de vierde aflevering besloot Joshua expres minder z'n best te doen. Hij had zes in plaats van de benodigde zeven foto's gemaakt. "Ik had nog wel een paar minuten over, maar ik dacht: ga ik nu nog heel veel moeite doen om een foto voor Lakshmi te maken? Toen dacht ik, mwoa, nee. Ik vond het leuk om daarmee te spelen. Toen moest ik op een gegeven moment dóén alsof ik er achterkwam." 

De verdroogde bloemen voor Renée 

Ook lacht hij nog om de foto die hij maakte om Renée te verbeelden. Je weet wel, dat kiekje van die verdroogde bloemenkrans. "Ze is nu de oudste van de groep, maar ze is nog steeds beeldschoon", omschreef Joshua de symboliek erachter nog zo mooi in de uitzending. Renée vatte het echter op als een beledigend 'een vrouw in verval'. Ook kijkers vonden het niet zijn meest charmante zet. In de WIDM-podcast verdedigt Josh zich nu: "Mijn intenties waren echt wel zuiver. Ik vond het een heel mooi beeld. Ik snap Renée wel, maar in my defense: Renée had voor mij een trashcan gefotografeerd." 

Maar alles is koek en ei tussen Joshua en Renée, hoor. Dat blijkt ook wel uit onderstaand kiekje, waarop Joshua samen met Splinter bij Renée op ziekenbezoek is: 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

Meer over