Jouw Vrouw, Mijn Vrouw met Hanny Veerkamp en Mariana Verkerk

26 maart 2014 11:49 | amusement | Door Televizier

Hanny Veerkamp verruilt in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS haar woonboot voor een loft in New York. Voormalig topmodel en modellencoach Mariana Verkerk bewandelt de omgekeerde weg.

En deze tegenpolen vinden de ruilweek beiden geen pretje. Verkerk, bekend als catwalkcoach in het programma Holland’s Next Top Model, leidt een druk leven in The Big Apple. Ze heeft er haar eigen modellenbureau waarmee ze dag en nacht in de weer is. Ook haar man Jerry werkt hard, terwijl zoon Willem naar de beste school van New York gaat.

Beetje hangen en niets doen

Haar tijdelijke verblijf op de Amsterdamse woonboot is dan ook even wennen voor Mariana; de familie Veerkamp is niet zo van het harde werken. Een beetje winkelen, eten, hangen, tv kijken en computeren: meer doen ze niet, tot ergernis van de nieuwe bewoner. ­Mariana vindt dat Wim, de zoon des huizes, best kan gaan werken. En ook Ton, de man van Hanny, moet maar eens van de bank komen.

Onder de indruk

Ondertussen kijkt Hanny ­Veerkamp haar ogen uit in de grootste stad van Amerika. New York maakt veel indruk op haar, maar al gauw voelt ze zich verloren tussen het razende verkeer en de grote gebouwen. Ook de snelheid van leven en de hardheid van het bestaan gaan haar tegenstaan. Hanny verlangt terug naar haar boot in het vertrouwde Nederland, de plek waar het grote publiek haar leerde kennen in de docusoap De Veerkampjes van Man bijt hond en later SBS 6.

Mariana en Hanny zijn samen met hun partners te zien in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS om 20:30 uur op RTL 4.

Televizier sprak Heleen van Royen en Arie Ribbens die vorige week in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS wisselden van partner.

Meer over