Jubileumconcert koningin Elizabeth live op de BBC te volgen en de line-up is groots

19 mei 2022 15:31 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Groot-Brittannië pakt flink uit met artiesten voor het jubileumconcert van koning Elizabeth waar o.a. Diana Ross, Elton John en George Ezra optreden. Het concert is op de avond van 4 juni te zien bij de BBC.

Elizabeth zit dit jaar 70 jaar op de Britse troon en dat moet gevierd worden. Queen met Adam Lambert, Hans Zimmer Alicia Keys, Andrea Bocelli, Duran Duran, Craig David, Celeste, Nile Rodgers, Elbow en de Engelse Songfestival-inzending Sam Ryder treden allemaal op. Elton John ook, maar zijn optreden is van tevoren opgenomen omdat hij op tournee is.

Ballet en musical

Sir David Attenborough, David Beckham en Stephen Fry zijn van de partij, net als musical-componisten Andrew Lloyd Webber en Lin-Manuel Miranda, het koninklijke ballet en Julie Andrews. Diana Ross sluit het twee en een half uur durende concert bij Buckingham Palace af. 

Verrassingen

Er zijn drie podia en 3D-projecties op het paleis zelf. Volgens de organisatie is dit nog niet alles, we kunnen rekenen op een paar verrassingen. Of de koningin het redt tot Diana moeten we afwachten, de Queen is 96 jaar en niet meer superfit. 

Meer over