Judge Judy verdient het meest van iedereen

Judge Judy, de dame die rechtszaken behandelt op tv, is de best verdiende tv-persoonlijkheid ter wereld. Judy verdient 47 miljoen dollar per jaar.

De 73-jarige Judith Sheindlin zoals Judy voluit heet, is al 21 seizoenen op televisie. In de jaren negentig was ze ook kortstondig in Nederland te zien, maar hier verdween Judge Judy al vrij snel weer van de televisie. In de VS krijgen kijkers dus geen genoeg van de no nonsense aanpak van Judy. Daar kijken ongeveer 9 miljoen mensen naar het programma en blijkbaar is dat genoeg voor een salaris van 47 miljoen.

Matt Lauer

Judy is wat salaris betreft iedereen veruit de baas, nummer 2 op de lijst die het blad Variety maakte is talkshowhost Matt Lauer die 25 miljoen dollar betaald krijgt voor de Today show.

Gilmore Girls

Ook in de categorie drama is de uitkomst verrassend. Daar staan Lauren Graham en Alexis Bledel op een gedeelde nummer 1-positie dankijk de heropstanding van Gilmore Girls op Netflix. De online streamingdienst geeft beide actrices 750.000 dollar per aflevering. Voor de vier afleveringen die Gilmore Girls telt, is dat al snel 2,7 miljoen en dus lekker snel verdiend voor de dames. Die comedyserie is vanaf 25 november beschikbaar op Netflix.

Game of thrones

Game of Thrones betaalt ook een stuk beter dan menig kantoorbaan. Vijf acteurs verdienen een half miljoen per uitzending. Dat zijn Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister).

 

 

Reageren