Julia wint Idols 2017

Julia van Helvoirt (23) heeft de strijd gewonnen. Zij is de Idol van 2017, maar zelf kan ze dat nog maar moeilijk geloven. Televizier was terplekke en sprak de gelukkige winnares meteen na afloop.

Na de eerste ronde liedjes moest Mitch het podium verlaten. Bram en Julia bleven over en zongen hun gloednieuwe single. Julia's nummer Superhelden zorgde voor kippenvel in de zaal en toen Ruben de uitslag voorlas, kwam na maanden van onzekerheid eindelijk een einde. 

Wat was je eerste reactie toen Ruben jouw naam noemde?

"Toen ik Ruben 'Julia' hoorde zeggen, kon ik het wel uitschreeuwen. Ik ben zo ontzettend blij en nu vallen al die zenuwen en stress van de afgelopen maanden van m'n schouders. Ik had dit niet durven dromen en vind het nog moeilijk om te bevatten dat ik nu de Idol van 2017 ben."

Wat ging er door je heen toen je samen met Bram op het podium stond en wachtte op de uitslag?

"Het enige wat ik kon denken was: 'Zeg alsjeblieft niet Bram z'n naam, maar zeg die van mij!' Natuurlijk had ik het Bram ook gekund, maar als je eenmaal in de finale staat dan wil je winnen ook."

Hoe heb je de afgelopen maanden beleefd?

"Het was voor mij echt een rollercoaster. Idols was een fantastisch avontuur wat ik voor geen goud had willen missen. Sommige mensen hebben kritiek op dit programma en kijken liever naar The Voice, maar ik ben zo blij dat ik heb gekozen om mee te doen aan Idols. We zijn naar Curaçao geweest, hebben een poppodium overleefd, een videoclip opgenomen en nu heb ik dan ook nog eens mijn eigen single."

Waarom heb je gekozen mee te doen aan Idols?

"Ik was dronken, had net tien bier achterover geslagen en ik dacht: 'Waarom niet?' Toen schreef ik me ook maar meteen in voor Rad van Fortuinmaar daar heb ik niks meer van gehoord."

Wat zijn nu je plannen?

"Ik wil zoveel mogelijk liedjes schrijven en die uitbrengen. Dat is mijn droom en dat doe ik het allerliefst. Met deze winst op zak hoop ik straks veel te mogen zingen en hier mijn brood mee te verdienen. Ik blijf Nederlands zingen, want dat zijn de nummers waar ik mijn gevoel en emotie in kwijt kan." 

Meer over:

Reageren