Julie Andrews maakt Sesamstraat-achtig programma voor Netflix

3 juni 2016 09:36 | amusement | Door Televizier

© 20th Century Fox

The Sound of Music-ster Julie Andrews krijgt een eigen kinderprogramma op Netflix. Daarvoor werkt ze samen met The Jim Henson Company, de makers van de poppen uit Sesamstraat en The Muppets.

In Julie's Greenroom speelt de inmiddels 80-jarige Julie Andrews de directrice van een toneelacademie. Als schooljuf leert ze de poppenpersonages, die the Greenies worden genoemd, zaken als zingen, dansen en acteren. En daar steken ook de kinderen voor de buis iets van op.

Wonder van de kunst

"Met dit project gaat een lang gekoesterde droom een vervulling", zei Andrews over Julie's Greenroom. "Ik kan kinderen iets bijbrengen over het wonder van de kunst." De iconische actrice, die Maria speelde in The Sound of Music, maakt de serie samen met haar dochter Emma en scenarioschrijfster Judy Rothman-Rofe. Het drietal schreef eerder al kinderboeken.

Idina Menzel

Voor het kinderprogramma worden ook speciale liedjes geschreven. Sterren die hun opwachting maken met een gastoptreden zijn onder meer Sara Bareilles, Alec Baldwin, Joshua Bell, Josh Groban en Idina Menzel.

Julie's Greenroom is vanaf begin 2017 te zien op Netflix. Er zijn 13 afleveringen van een half uur besteld.

Meer over