Juryleden X Factor Nieuw-Zeeland ontslagen na vernietigend commentaar

Gordon gaat ver met zijn commentaar in X Factor, maar het kan nog veel erger. In Nieuw-Zeeland zijn twee juryleden ontslagen omdat ze een kandidaat pestten.

Juryleden Natalia Kills en Willy Moon, een getrouwd stel, maakten kandidaat Joe Irvine in een X Factor-liveshow helemaal met de grond gelijk vanwege zijn uiterlijk. Na zijn optreden gingen ze volledig los in hun commentaar. Voor tv-zender TV3 de reden om Natalia en Willy te ontslaan.

X Factor

Een woordvoerder van TV3 noemde de woorden van de juryleden 'volledig onacceptabel'. "De juryleden moeten commentaar leveren op de optredens. We staan zulke tirades niet toe en hebben er geen vertrouwen meer in dat Kills en Moon de juiste mensen zijn om in de jury te zitten. Ze verlaten de show per direct."

Natalia Kills

Het commentaar was dan ook ernstig. Natalia barstte meteen los over het uiterlijk van Joe: "Ik walg ervan hoe erg je mijn man hebt gekopieerd. Van het haar tot het pak, heb je geen enkel respect voor originaliteit?" Ze gaat maar door, terwijl Joe steeds onzekerder staat te kijken: "Je bent een lachertje. Het is cheesy, het is walgelijk. Ik schaam me ervoor om hier te zitten in jouw aanwezigheid, om jou commentaar te moeten geven."

Willy Moon

Willy gaat door waar zijn vrouw ophield: "Het voelt goedkoop." Hij maakt zelfs een vergelijking met de Psycho-seriemoordenaar Norman Bates: "Het is alsof Norman Bates zijn moeders kleren heeft aangedaan. Het is beangstigend en ik krijg het gevoel dat je iedereen in het publiek gaat vermoorden."

Joe Irvine

Natalia gaat nog verder met het pesten: "Het is afschuwelijk. Je maakt me ziek. Je hebt geen identiteit, ik kan het niet aan. Ik schaam me om hier te zijn." Joe probeert: "Ik vind dat ik er wel goed uitzie." Maar Natalia ketst terug: "Je ziet er goed uit omdat je je kleedt als mijn man!" Jurylid Melanie Blatt neemt het voor Joe op: "Eigenlijk kleedt je je b├ęter dan haar man." Het publiek applaudisseert.

Petitie

De toeschouwers staan duidelijk achter kandidaat Joe en zijn het niet eens met Willy en Natalia. Ook de tv-kijkers vinden het commentaar vreselijk en het regent klachten over de juryleden op Twitter. Een petitie om Natalia te ontslaan werd 77.000 keer ondertekend. TV3 heeft ernaar geluisterd.

Joe is door naar de volgende liveshow. Daarin zal hij worden beoordeeld door een vernieuwde jury.

Bekijk het jurycommentaar van Natalia Kills en Willy Moon hieronder:

Reageren