Lastig

Jurylid Richard Groenendijk baalt van publieksstem Op zoek naar Maria

19 maart 2021 09:09 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer

Op zoek naar Maria scoort wekelijks meer dan een miljoen kijkers op zondagavond. Die voor de buis gekluisterde groep mensen stemt ook op hun favoriete Maria en daar wringt de schoen bij Richard Groenendijk.

Het 48-jarige jurylid van de talentenjacht, waarin wordt gezocht naar een hoofdrolspeelster in de musical The Sound of Music, uit zijn kritiek via Instagram. Dat doet de cabaretier nadat hij op de markt werd aangesproken over de uitslag van de aflevering van afgelopen zondag.

Onderschatting

"Ik blijf het inderdaad soms lastig vinden dat de kijker beslist. Ik heb dat misschien wat onderschat, denk ik”, begint Groenendijk zijn verhaal op de sociale media. Daarbij gaf hij zondag een stemadvies dat niet had misstaan bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Criteria 

"Ik zou tegen het publiek willen zeggen: laat je niet te veel meevoeren door emotie, niet door 'ik vind de jurk niet mooi of het liedje staat me niet aan'." Volgens Richard moeten er andere criteria gelden. "Zou je naar diegene willen kijken een hele avond lang? En denk je dat diegene die kar ook kan trekken? Wil je daar kaarten voor kopen?"

Trots 

Bij het fragment op zijn Instagram sloot Groenendijk af zoals we hem kennen; positief. "Ik ben trots op ons hele team en álle tien de meiden. Sowieso geweldig om weer eens een avond mensen live te zien optreden met een goed orkest. Te lang geleden... Nú al zin in komende zondag met de laatste zes.”

Meer over