Flop

Kalvijn stond niet te springen om Avastars te presenteren: 'Moest een bruiloft betalen'

19 juni 2023 21:38 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Talpa

YouTuber Kalvijn presenteerde tegen beter weten in de SBS6-flop Avastars. De drijfveer voor de 27-jarige Kelvin Boerma, zoals de YouTuber eigenlijk heet, was het betalen van zijn bruiloft.

Na het gesprek met John de Mol was Kalvijn eruit; Avastars is niks voor mij. Maar de 68-jarige mediamagnaat zou zichzelf niet zijn als hij de presentator niet zou overtuigen het toch te doen. "John vroeg: wil je dit programma presenteren?", herinnert de YouTuber zich het gesprek met De Mol. "Ik zei: nee, dat is niet mijn droom."

Bruiloft

Kalvijn werd overtuigd door het salaris dat hem in het vooruitzicht werd gesteld, geeft hij ruiterlijk toe. "Hij zei: 'dan ga je gewoon twintig dagen per jaar een vet programma presenteren'. En de budgetten bij de commerciële omroepen zijn gelukkig noemenswaardig, en ik moest toch een bruiloft betalen”, vertelt Kalvijn in de podcast Real Talk.

Groeien 

Het werd een tv-flop, want Avastars trok in de laatste weken minder dan 100.000 kijkers, ook al was het op primetime te zien. Toch kijkt Kalvijn niet alleen maar met een negatief gevoel naar zijn debuut bij SBS6. ‘’Ik hou ervan te experimenteren, om iets te doen dat mensen niet snel vergeten. En je kan niet groeien als je niet af en toe op je bek gaat." 

Voor zijn presentatieklus deed Kalvijn al aan verschillende tv-programma’s mee. Zo was hij onder andere te zien in The Big Escape, De gevaarlijkste wegen van de wereld, Expeditie Robinson en Hunted VIPS.

Meer over