Kamergotchi meer dan 150.000 keer gedownload

20 februari 2017 12:24 | amusement | Door Televizier

De lancering van de app Kamergotchi is razend populair. Het spel waar je een lijsttrekker in leven moet houden, is al meer dan 150.000 keer gedownload.

Je speelt de app door even te schudden met je smartphone. Een ei komt uit en je politicus is geboren. Je kunt de lijsttrekker eten, liefde of wijsheid geven. Doe dat ook vooral, want als je 24 uur geen aandacht geeft aan je gotchi dan gaat ‘ie dood. Wie het beste voor zijn Jesse Klaver of Geert Wilders zorgt, maakt kans op kaarten om een uitzending van Zondag met Lubach bij te wonen.

Twitter

Op Twitter zijn de mensen lyrisch over het nieuwe spel en ook bij BN’ers is Kamergotchi populair.

Sybrand Buma van het CDA voelt zich sinds gisteravond plotseling vreemd en heeft last van stemmingswisselingen.

Alexander Pechtold van D66 vindt het niet verkeerd dat er voor hem gezorgd wordt. Misschien dat hij zelf het spel ook al heeft gedownload om te kunnen zorgen voor een van zijn collega’s.

Ook de nodige grappen mogen niet ontbreken.

Tamagotchi

Kamergotchi kan tot vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen gespeeld worden. Het spel is een parodie op Tamagotchi, dat jaren geleden populair was. Vooral kinderen zorgden voor hun Tamagotchi, een diertje dat in leven bleef door hem eten en liefde te geven.   

Zondag met Lubach

De presentator gaat lekker met zijn programma op de zondagavond. Vorige maand stelde Lubach, in een filmpje, Nederland voor aan Donald Trump. De video werd een enorme hit op internet en ging de hele wereld over. Andere landen kwamen zelfs met hun eigen introductiefilmpje voor de Amerikaanse president.

 

Meer over