Kamervragen na Geer & Goor: Zoeken een Hobby!

22 april 2016 09:32 | amusement | Door Televizier

© William Rutten/RTL

De PVV stelt Kamervragen na aanleiding van het het programma Geer & Goor: Zoeken een Hobby! 'Schaamt u zich niet kapot, minister-president van Nederland?'

Dat is de vraag waar Geert Wilders en Fleur Agema van de PVV graag antwoord op willen hebben van Mark Rutte.

Op bezoek bij Mark Rutte

Gerard Joling en Gordon gingen voor Geer & Goor: Zoeken een Hobby! langs bij de premier in Den Haag. Mark Rutte heeft een belangrijke vraag voor de twee heren: "ik zou jullie willen vragen of jullie opnieuw de energie willen inzetten om de ouderen in Nederland te helpen." 

Kritiek

Geert Wilders en Fleur Agema bekritiseren zijn bijdrage aan het RTL-programma. "Bent u bekend met het feit dat uw eigen partij, de VVD, niet alleen het budget voor de huishoudelijke hulp wil halveren maar helemaal wil schrappen en ouderen daardoor alleen maar méér vereenzamen, vervuilen en verpieteren?"

Slecht beleid

Of iets minder subtiel geformuleerd door Geert Wilders: "Schaamt u zich niet kapot dat u, als minister-president van Nederland, een verzoek doet om iets te doen voor eenzame ouderen, terwijl door uw eigen beleid de ouderenzorg helemaal kapotbezuinigd is?"

Minder bezuinigingen

Ze hopen dat de premier bereid is de bezuiniging op de huishoudelijke hulp terug te draaien, 'zodat hoogbejaarden niet eenzaam en alleen hoeven te verpieteren'. Ook Gerard is kritisch op het beleid van Mark Rutte, maar liet weten blij te zijn dat de premier tijd heeft uitgetrokken voor de twee.

Gordon

Gordon is iets positiever gestemd over Mark Rutte: "Ik zie aan hem dat hij graag wil helpen, maar dat er lang niet altijd de middelen voor zijn. Dat hij dan de tijd neemt om met ons te praten over de toestand van die oude mensen vind ik prachtig."


Meer over