Kandidaten Expeditie Poolcirkel bekend

20 november 2013 12:14 | amusement | Door Televizier

De eerste deelnemers van het derde seizoen van Expeditie Poolcirkel zijn bekend. In het programma zullen zij het tegen elkaar opnemen in de koudste gebieden van Noorwegen en IJsland.

Onder de bekende Nederlanders die de ijskoude uitdaging aangaan bevinden zich autocoureur Tim Coronel, zangeres Leonie Meijer, bokster Esther Schouten en judoka Mark Huizinga. De deelnemers maken een barre tocht langs de Poolcirkel. Onderweg worden ze geconfronteerd met ijzige temperaturen, hoge bergen en imponerende gletsjers.

Expeditie Poolcirkel

Het spel van Expeditie Poolcirkel bestaan uit fysiek zware individuele proeven en groepsopdrachten. Hoe er wordt gepresteerd bepaald elke week de positie van de kandidaten op de ranglijst. De kandidaat die het slechtste presteert moet de show verlaten. Uiteindelijk bereiken slechts twee deelnemers na twintig dagen het eindpunt, en na een spectaculaire finale wint een van hun Expeditie Poolcirkel.

Nieuw seizoen

Expeditie Poolcirkel werd in 2012 en 2013 uitgezonden op de AVRO. Het nieuwe seizoen is komend voorjaar te zien op RTL 5 en de presentatie ligt in handen van Lieke van Lexmond.

Meer over