Survivalen met BN'ers

Dit zijn de kandidaten van Expeditie Robinson 2021

18 augustus 2021 08:39 | amusement | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson staat voor de deur. RTL maakt daarom één voor één de kandidaten bekend. Iets gemist? Bekijk hieronder een handig overzicht.

1. Stefano Keizers

De allereerste kandidaat van Expeditie Robinson is de flamboyante Stefano Keizers (33). Hij was de smaakmaker van Het perfecte plaatje, en is een graag geziene gast in talkshows. Hij zoekt graag zijn grenzen op, en dat komt goed van pas in Expeditie Robinson. Daar volgen de extremen elkaar in rap tempo op. 

Lees ook: Stefano Keizers over deelname Expeditie Robinson 2021

2. Jasmine Sendar

Stefano Keizers neemt het sowieso op tegen Jasmine Sendar (43). Deze actrice is duidelijk niet voor één gat te vangen. Naast acteren heeft ze ook ervaring als zangeres, model, presentatrice... en daar blijft het niet bij. Toen haar werk in de media opdroogde, ging ze aan de slag op de administratie van een thuiszorgorganisatie. Een veelzijdig meisje dus, maar ook een echte survivor? Dat is de vraag.

3. Jan van Halst

Jan van Halst is de derde kandidaat van Expeditie Robinson. De oud-voetballer en analist van Ziggo Sport is 52 jaar en geboren in Utrecht. Als oud-sporter zal hij het waarschijnlijk wel goed doen bij de fysieke proeven. Hopelijk zien de andere kandidaten hem daarom niet direct als een gevaar.

4. Eva van de Wijdeven

De 36-jarige Eva van de Wijdeven werd vorig jaar moeder van zoon Julius, maar dat weerhield de actrice er niet van deel te nemen aan Expeditie Robinson. Daarvoor volgde ze zelfs een survival-cursus. Maar daar had ze niet veel aan: ""Ik zal je zeggen, je kan voorbereiden wat je wil, maar het maakt geen zak uit, het lot bepaalt."

5. Défano Holwijn

Presentator, rapper en acteur Défano Holwijn is ook van de partij. Zijn omgeving had al door dat er iets gaande was toen hij lange tijd van de aardbodem verdwenen leek, maar nu mocht hij het verlossende nieuws met de wereld delen: hij was aan de Kroatische kust te vinden.

6. Robbert Rodenburg

De naam van de 23-jarige YouTube-ster was al een tijdje geleden gevallen en nu is het officieel. Rodenburg gooit hoge ogen als online interviewer met zijn show Kaarten op tafel. Hij lijkt een meester in mensen geheimen ontlokken, gaat hem dat helpen op het eiland?

7. Britte Lagcher

De 32-jarige actrice werd vooral bekend door haar rol in Meisje van plezier waarin ze de zus van Nadine (Angela Schijf) speelt. Op Instagram verklapt Lagcher dat ze vrij last minute aan de expeditie is toegevoegd: toen er een kandidaat uitviel, moest ze binnen 2 weken klaar zijn voor vertrek.

8. Annemiek Koekoek

De 27-jarige boerin had weinig geluk bij Boer zoekt vrouw, maar gaat nu een nieuw televisie avontuur aan. Op haar Instagram bedankt ze vrienden en familie die haar boerderij draaiende hebben gehouden terwijl ze meedeed aan het survivalprogramma. 

9. Jasper Demollin

De acterende presentator, bekend van Streetlab, heeft zin in het Kroatische avontuur: "Dit is zoiets vets, ik hou enorm van avontuur. Meedoen aan Robinson is echt iets dat van de bucketlist kan."

10. Sandra Ysbrandy

De bekende tv-kok was al eens eerder gevraagd voor Expeditie Robinson, maar toen waren haar kinderen nog wat kleiner en vond ze het iets te spannend om zo lang weg te gaan. "Nu was gewoon het moment", aldus Sandra.

11. John de Bever

Volkszanger en oud-voetballer John de Bever is met zijn 56 jaar één van de oudere expeditieleden. "Zal ik dan een keer iets geks doen?" was zijn belangrijkste beweegreden 'ja' te zeggen tegen het programma. Eén probleem: hij heeft totaal geen survival skills.

12. Dyantha Brooks

DJ en Shownieuws presentatrice Dyantha Brooks gaf dit voorjaar vrij plotseling aan even een paar maanden met haar man mee te gaan naar Portugal om daar in alle anonimiteit te genieten van de rust. Nu blijkt dat het een goede smoes was om mee te doen aan Expeditie Robinson.

13. René van Meurs

De 35-jarige cabaretier en tekstschrijver heeft ruime ervaring op televisie en de planken. Of zijn gevoel voor humor hem helpt de ontberingen tijdens de expeditie te doorstaan zal moeten blijken.

14. Sylvana IJsselmuiden

Presentatrice en Formule 1 fanaat Sylvana verruit Friesland voor de Kroatische kust. Op Instagram geeft ze aan dat deelname een droom is die uitkomt en dat het "pittig maar zo gaaf!" wordt.

15. Sterrin Smalbrugge

De 26-jarige ecologe heeft haar eigen Videolandserie Reptielengek en ziet de crocodile hunter als haar grote idool. Sterrin is al eens door de jungle getrokken voor haar werk, dus ze weet wat afzien is.

16. Sieneke

Zangeres Sieneke werd bij het publiek bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2010, waar ze met het nummer Ik ben Verliefd (Sha-la-lie) de finale niet wist te halen. Onlangs bracht ze de single Wat ’n ellende uit. Als dat voor de Brabantse maar niet op haar deelname aan het survivalprogramma slaat.

17. Dennis Schouten

De naam van de 26-jarige journalist zong al een behoorlijk lange tijd rond in de wandelgangen, mede doordat zijn voormalig mentor Wilfred Genee zou hebben gelekt. De twee botsten weer eens, maar nu het hoge woord eruit is mag hij proberen het RTL4-programma te winnen.

18. Yuki Kempees

Yuki Kempees is onderdeel van het succesvolle dj-trio Kris Kross Amsterdam. Door de lockdown heeft de 33-jarige plaatjesdraaier minder optredens in de agenda staan en daardoor kon hij mooi afreizen naar Kroatië.

Expeditie Robinson keert op 29 augustus om 20.00 uur terug op RTL4.

Meer over