Kandidaten gezocht voor de nieuwe quiz Pointless

Lucille Werner is op zoek naar slimme kandidatenkoppels voor haar nieuwe kennisquiz Pointless. Je kunt je nu opgeven.

Vanaf maandag 27 juli zendt AVROTROS de kennisquiz Pointless uit op NPO1. Van maandag tot en met vrijdag presenteren Lucille Werner en co-shost Owen Schumacher om 19.00 uur de quiz waarin het gaat om het behalen van zo min mogelijk punten.

Koppels

Pointless zoekt vrienden, broers, zussen, buren, ouders en kinderen, collega’s, studiegenoten, golfmaatjes enz. met een brede algemene kennis. Ben en kén je iemand die veel weet en tevens beschikt over een gezonde dosis nutteloze kennis, dan vormen jullie wellicht een geschikt kandidatenkoppel! 

Opnames

De opnames vinden plaats tussen half juni en de eerste week van juli. Bedenk van tevoren met wie jij een sterk koppel vormt.

Stuur vervolgens een mail naar pointless@avrotros.nl met jullie namen en meld je aan. Je ontvangt een inschrijfformulier retour.

Wanneer jij en je quizpartner het formulier hebben ingevuld en geretourneerd, hoor je of je bent geselecteerd voor de screeningsronde. (NB: Kandidaten moeten 18 jaar of ouder zijn).

Weinig punten

In tegenstelling tot de meeste andere quizzen gaat het er in Pointless om zo weinig mogelijk punten te scoren.

Elke vraag in Pointless is eerder al gesteld aan een panel van 100 Nederlanders. Maar in tegenstelling tot de kandidatenkoppels in de studio, werd aan deze 100 mensen gevraagd om in 100 seconden tijd zo veel mogelijk antwoorden op deze vraag te geven.

In de studio moeten de kandidaten juist maar één antwoord op deze vraag geven.

De uitdaging is om een goed antwoord te geven dat door zo min mogelijk van die 100 panelleden is genoemd.

Reageren