Ook nieuwe brickmaster

Dit zijn de kandidaten van Lego masters seizoen 2

24 februari 2021 14:43 | amusement | Door Jorien Slager

© RTL

De kandidaten uit het nieuwe seizoen Lego masters zijn bekend en hier lees je wie het zijn! Vier teams uit Nederland en vier teams uitBelgië gaan de uitdaging aan. Het team dat het spectaculairst bouwt, het beste technische inzicht heeft en zenuwen van staal bezit zal de titel Lego master 2021 in de wacht slepen.

Amber & Arne (BE)

Amber (23) en Arne (25) zijn legovrienden. Amber neemt vaak de touwtjes in handen en Arne is een goede steunpilaar. Allebei zijn ze gek van op dezelfde liedjes die ze dan ook luid meezingen. Ze vullen elkaar goed aan. Amber met haar technische inzicht en Arne met zijn rijke fantasie.

Bibi & Marcel (NL)

Bibi (46) en Marcel (49) zijn al meer dan 20 jaar bevriend en hebben samen enorm veel creatieve ideeën. Ze kennen elkaar trouwens van de scouting. Marcel is digitaal strateeg, Bibi beschildert gezichten en lijven. Marcel gaat vooral op de technische kant van het legobouwwerk letten, terwijl Bibi zich focust op details, sfeer en kleuren. Een veelbelovend duo dus!

Douwe & René (NL)

Douwe (32) en René (33) zijn beste vrienden sinds de basisschool. René is creatief strateeg bij een mediabureau en Douwe is na het opzetten van twee cafés opzoek naar een nieuw project. De twee waren gestopt met bouwen, maar hebben dit drie jaar geleden weer opgepakt. Douwe is handig en technisch, terwijl René creatief is. Een sterk koppel dus. "We bouwen voor het plezier en vullen elkaar goed aan!"

Dries & Killian (BE)

Dries (29) en Killian (25) zijn collega's bij een architectenbureau. Ze modelleren gebouwen en houden van lego. Daarom deden ze al mee aan de Lego masters thuiswedstrijden en daarbij eindigde Dries zelfs op de eerste plaats. Een duo om rekening mee te houden dus. Killian bouwt grote taferelen zoals kastelen en landschappen, Dries gaat voor een kleinere setting met veel fantasie. De twee schijnen beide de ideale schoonzoon te zijn en te beschikken over een fijn gevoel voor humor. Wij kunnen niet wachten om daar meer van te zien.

Ernesto & Marco (NL)

Ernesto (47) en Marco (32) zijn allebei docent op een middelbare school. Daar werken ze vaak met lego. Ernesto onderwijst kunst, Marco wiskunde. Als kunstenaar brengt Ernesto creativiteit in tijdens Lego masters. Hij kan ook goed planmatig werken. Marco heeft veel technisch ruimtelijk inzicht en werkt op een methodische manier. "We vinden elkaar in wilde en grote ideeën die we ook goed kunnen uitvoeren." Wij zijn benieuwd!

Ine & Oscar (NL)

Ine (48) en Oscar (20) zijn moeder en zoon die dezelfde passie delen: natuurlijk legobouwwerken maken! Oscar studeert industrial design en Ine is strategisch adviseur bij een gemeente. Oscar zal zich vooral bezighouden met de grote lijnen en Ine verzint de verhalen er omheen. In hun huis vind je zelfs een kamer vol legobouwwerken die door de jaren heen gemaakt zijn. "We beginnen vaak met een idee dat in het hoofd van Oscar zit en brainstormen dan samen verder."

Jan en Julien (BE)

Jan (42) en Julien (25) zijn beide al vijf jaar lid van de legoclub en leerden elkaar daar kennen. Julien is elke dag met lego bezig, het is zelfs de basis van zijn carriere als architect. Hij heeft veel ervaring op technisch vlak, maar is ook perfectionistisch waardeer hij bouwwerken weer verandert. Het huis van Jan staat vol met lego. Niet meedoen aan Lego masters was geen optie.

Roy & Thomas (BE)

Roy (33) en Thomas (29) zijn al vier jaar een koppel. Roy komt uit Bergen op Zoom, maar is bij Thomas in Belgie gaan wonen. Thomas bouwt al zijn hele leven en gaat voor technische hoogstandjes, Roy is de creatieveling. Ze wonen in een zelfgebouwd huis. Thomas werkt in de staalindustrie en is gespecialiseerd in niet-standaardwerk. Handig voor bij het legobouwen. Roy is projectleider in de cultuureducatie. Hij komt snel met ideeën en verhalen. Gouden combinatie dus!

Nieuwe brickmaster

En dat is niet het enige nieuws, want er is ook een nieuwe brickmaster, namelijk Jonathan Bennink, designmanager bij Lego Creative Play Lab. "Vroeger speelde ik al heel veel met LEGO maar ik was ook vaak in de schuur te vinden waar ik mijn eigen speelgoed maakte. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Twente, solliciteerde ik bij LEGO. Ik had niet durven dromen dat ik nu aan het hoofd van een team staat dat nieuwe concepten uitdenkt en ontwerpt." Als brickmaster let Jonathan vooral op de originaliteit en de speelbaarheidsfactor van de ideeën. Daarnaast kijk hij ook naar bouwtechnieken, esthetiek en kleurgebruik.

Lego masters is vanaf 13 maart elke zaterdag te zien om 20:00 uur bij RTL 4. 

Meer over