Maar waarom dan wel?

Kandidaten Wie is de Mol? kozen groepsvrijstelling niet voor gezelligheid

De kandidaten van Wie is de Mol? kozen zaterdag voor een groepsvrijstelling. Waarom eigenlijk? Rik van de Westelaken heeft het antwoord.

De deelnemers van Wie is de Mol? kregen zaterdag in de vierde aflevering al na twee opdrachten de test en executie voor de kiezen. Een raar moment en er zat dan ook een addertje onder het gras: vóór er een rood of groen scherm te zien was, kregen ze alsnog een opdracht. Een individuele kies-opdracht. Kozen vier van hen daarbij voor een groepsvrijstelling, dan hoefde er niemand naar huis.

Gezellig, maar niet handig

Vier kandidaten wilden kennelijk nog even samenblijven, want de groepsvrijstelling kwam er. Gezellig, maar verder hebben de kandidaten er niet zoveel aan. Er zijn nog steeds evenveel deelnemers, terwijl het spel toch als doel heeft er zoveel mogelijk weg te spelen.

Podcast 

In de wekelijkse Wie is de Mol?-podcast van radio-dj Annemieke Schollaardt vertelt Rik van de Westelaken waarom de kandidaten voor de groepsvrijstelling kozen. Niet alleen voor de gezelligheid, zo blijkt. “Kandidaten hebben normaal gesproken wel even nodig om te studeren voor een opdracht. En je wilt natuurlijk ook even checken met je bontje. Dat kon nu niet.”

Molboekje

Annemieke, zelf ook oud-kandidaat, vertelt wat voor vragen er in de test kunnen zitten. “Iedereen zit elkaar de hele tijd te bestuderen en dat op te schrijven. De kleding die iemand aan had, waar iemand zat in de bus. Dan is de vraag wat had de mol aan in de bus? En jij denkt blauw, dan moet je dat aanklikken.”

Geen vrijstelling = verdacht

Dus verwacht wordt dat de kandidaten niet kozen voor een vrijstelling omdat ze dat gezellig vonden, maar vooral omdat ze zich niet goed konden voorbereiden op de test en – meer nog dan anders - bang waren naar huis te moeten. De mensen die niet voor een groepsvrijstelling kozen, zijn hier dus verdacht!

Bekijk de opdracht hier terug.

Meer over:

Reageren