De Scheetjes: bouwen op Bonaire

Karin van De Scheetjes: ‘We hopen dat we dezelfde kant opgaan als Chateau Meiland’

Hans en Karin behoren tot de populairste stellen uit de geschiedenis van het programma Ik vertrek. Geen wonder dat ze -in navolging van de familie Meiland- een eigen reallife soap krijgen. Wij spraken Karin, de ene helft van de twee scheetjes die drie jaar geleden naar Bonaire vertrokken.

Hans en Karin wilden daar dolgraag een mini-adventure golflbaan beginnen. Het stel werd achtervolgd door tegenslag waar ze zich telkens weer dapper doorheen sloegen. En tegen alle verwachtingen in werd hun golfbaan ook nog een succes. In Ik vertrek noemden Karin en Hans elkaar voortdurend ‘scheetje’. Vandaar de titel van het programma.

Hoe gaan de zaken met de mini-adventure golfbaan?
“We hebben ons moeten bewijzen, maar het is een succes geworden. We zijn nu zelfs met een tweede project bezig. We willen graag een speeltuin met een country & western-thema beginnen met huisjes waar mensen kunnen logeren. Het moet wel lukken want we hebben al country & westernspullen gekocht in Nederland. Cowboys en paarden enzo. En de huisjes staan al klaar om verscheept te worden.”

Jullie krijgen onderhand een heel imperium op Bonaire. Wordt dat niet te druk?
“Hans heeft wel zin in weer een uitdaging. Hij doet de patat en ouwehoert met de mensen hier maar hij vindt het ook leuk om weer te gaan bouwen. Die speeltuin beginnen, zou geweldig zijn.”

Hadden jullie zin in een reallife soap?
“Het was niet ons idee, na drie afleveringen van Ik vertrek waren we er wel klaar mee. RTL belde trouwens als eerste met een voorstel. Ik heb toen het Ik vertrek-team gebeld. Zo van: ‘Wat moet ik daar nou mee?’. Na een dag of drie kwamen ze met een eigen plan. Nu werken we met dezelfde cameramensen als bij Ik vertrek en dat voelt heel vertrouwd. Maar het was wel heftig hoor. Ik ben ook wel weer blij als het achter de rug is.”

Dit zijn de eerste beelden van De scheetjes bouwen op Bonaire.

Wat gaan we zien?
“Ik mag niet veel verklappen, maar het gaat vooral om wat we in onze vrije tijd doen. In de eerste aflevering gaan we bijvoorbeeld bergbeklimmen, iets dat ik normaal nooit zou doen. Jij wist vast niet dat ze bergen hadden op Bonaire hè? Ja dus. Hij is 241 meter hoog en ik ben er nog moe van.”

Hoe vind je het dat jullie show De scheetjes heet?
“We zeggen dat altijd en dat gaan we niet veranderen ook al vonden sommige mensen op Twitter dat niet zo leuk. Zo zijn we gewoon. Weet je dat er zelfs een vrouw is die bordjes maakt met teksten als ‘komt goed scheet’?. Daar verdienen we niet veel aan hoor, maar dat is ook niet erg want die vrouw doet het meeste werk.”

Gaan jullie net zo’n succes worden als Chateau Meiland?
“Ik heb daar 1 aflevering van gezien en ik vond het heel leuk. Nederland loopt met ze weg en ze wonnen zelfs de Gouden Televizier-Ring. Wij hopen dat we ook die kant op gaan. Maar we doen ons eigen ding.”

De Scheetjes: bouwen op Bonaire, maandag om 20.30 uur bij SBS6.

Meer over:

Reageren