Katja Schuurman gaat trouwen met chefkok Freek

Actrice Katja Schuurman (41) gaat trouwen. Dat meldt het AD. De voormalig GTST-ster stapt een jaar na haar scheiding van Thijs Römer al in het huwelijksbootje met de 14 jaar jongere Freek van Noortwijk (27), met wie ze sinds de zomer van 2015 een relatie heeft. 

Er waren al langer geruchten over een mogelijk huwelijk, maar nu heeft het management van Katja het nieuws officieel bevestigd. Dat het goed zat tussen het stel, was duidelijk. Zo vertelde Katja eens in de ochtendshow van Edwin Evers 'dat ze direct aan seks denkt als ze naar Freek kijkt'.

Chefkok

De actrice leerde de piepjonge Freek kennen in de lente van 2015 in het Amsterdamse restaurant Guts & Glory. Freek is chefkok van beroep en eigenaar van het restaurant aan de Utrechtsestraat. Ook staat hij in de keuken bij restaurant Daalder in de Jordaan. 

Modern sprookje

Freek vertelde eerder aan het AD dat de vonk oversloeg toen hij aan het werk was. "We hebben elkaar ontmoet bij Guts & Glory waar Katja een keer kwam eten. De sfeer was op dat moment optimaal. Iedereen een goed humeur, de bediening lekker op dreef en het eten van het juiste perfectieniveau. Tsja, en toen sloeg de vonk opeens over. Het lijkt wel een modern sprookje. De kok werd verliefd op een meer dan tevreden klant en andersom."

Thijs Römer

Katja stapte in 2006 in het huwelijksbootje met acteur Thijs Römer. Samen hebben ze een dochter en op werkgebied speelden ze een stel in de RTL-serie Nieuwe Buren. Begin 2015 kwam een einde aan het huwelijk, maar volgens hun verklaring 'gaan ze nog als meer dan goede vrienden met elkaar om'. 

Reageren